استانها > کردستان

۳۰ هزار هکتار از اراضی کردستان آفت‌کشی شدند



امید عزیزیان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: در بحث آفات جوندگان با توجه به تغییرات اقلیمی حادث در چند سال اخیر، افزایش دما و کاهش بارندگی موجب افزایش آنها شده است.

وی ادامه داد: کاهش روزهای سرد و یخبندان در طول سال موجب افزایش و گسترش آفات گیاهی از جمله جوندگان شده است.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی کردستان عنوان کرد: از طرفی تغییر اقلیمی جمعیت دشمنان آفات مانند مارها، پرندگان و روباه‌ها را کاهش داده که همین باعث طغیان جوندگان و تراکم افت جوندگان در استان و حتی استان‌های همجوار شده است.

عزیزیان بیان کرد: خصوصاً این آفت جوندگان در کامیاران، سقز، قروه و دهگلان بیشتر از سایر شهرستان‌های استان بوده است.

وی گفت: طبق یک اکوسیستم پایدار طبیعت این افت را کنترل می‌کند اما روش تلفیقی یکی از راه‌های مبارزه با افت است که در آن تمام روش‌های کنترل بیولوژیک شامل کنترل و حفظ دشمنان، توجه و رعایت توصیه‌های زراعی، شخم در اراضی، حذف مکانیکی را به کار می‌برند.

ارائه رایگان سموم به کشاورزان

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی کردستان اظهار کرد: در نهایت توسط جهاد کشاورزی در مناطق آلوده کارشناسان کلاس آموزشی هم برگزار کردند، مبارزه شیمیایی هم با ارائه رایگان سموم به کشاورزان داده شد.

عزیزیان افزود: اعتبار لازم برای سموم پیش بینی شد و بخشی از آن هم جذب شد اما در مزارع و باغ‌های خرد یک کشاورز به تنهای نمی‌تواند اقدام مؤثری داشته باشد.

وی عنوان کرد: بعد از هر مبارزه در یک زمین، همسایگان هم باید مبارزه داشته باشند وگرنه افت مجدداً بازخواهد گشت و و ورود مجدد افت باعث افزایش هزینه خواهد شد.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی کردستان گفت: لذا توصیه ما به کشاورزان این است که در منطقه آلوده به آفت جوندگان جمعی با محوریت شوراها یا دهیاری نسبت به مبارزه اقدام کنند.

عزیزیان بیان کرد: در سال جاری مبارزه با افت در کل استان با مساحت ۳۰ هزار هکتار انجام شده است.

وی گفت: در کامیاران با همت کشاورزان و جهاد شهرستان در یک حرکت جهادی و شاخص ۱۵ هکتار از اراضی در ۴۰ روستا با افت مبارزه داشتند.


منبع:خبرگزاری مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا