۱۵ راهکار ساده برای خلاص شدن از شر استرسهای روزانه
به گزارش همشهریآنلاین، همه ما روزانه استرسهای مختلفی را تجربه میکنیم. از استرس شغلی و مالی گرفته تا استرسهایی که موضوعات خیلی کوچک و پیش پا افتاده مسبب آن هستند. درست است که استرسها همیشه هستند اما مهم این است که اجازه ندهید استرس با شما بماند و زندگی روزمره شما را فلج کند. گاهی با چند تکنیک ساده میتوانیم استرس را کنترل و حال بهتری پیدا کنیم. در زیر ۱۵ راهکار ساده برای مدیریت و کنترل استرس عنوان میشود.
آزمایش خون بدهید: شاید کمبود ویتامین، کمخونی، کمبود آهن و موارد دیگر باعث بروز استرس در شما میشوند. اگر بیش از یک سال است که برای چکاپ اقدام نکردهاید، حتما این کار را بکنید.
تغذیه سالم داشته باشید: خیلیها نمیدانند که بعضی از غذاها، خوراکیها و نوشیدنیها تا چه اندازه میتوانند به استرس شما دامن بزنند و برعکس، بعضی از غذاها و خوراکیها و نوشیدنیها هم هستند که سطح استرس شما را تا حدی پایین میآورند.
خواب مناسب داشته باشید: خواب کافی و باکیفیت معجزه میکند. برنامهریزی کنید و شبها ساعت مشخصی بخوابید و صبحها هم ساعت مشخصی بیدار شوید. بعد از مدتی اثر آن را به وضوح بر کاهش استرس و تغییر خلق و خوی خود خواهید دید. البته خوابیدن قواعدی دارد؛ در ساعت خواب گوشی دستتان نگیرید، اخبار را چک نکنید، ورزش سنگین انجام ندهید، یک ساعت قبل از خواب قهوه ننوشید، شیرینی و غذای چرب نخورید، سیگار نکشید.
دوش بگیرید: دوش گرفتن به طرز معجزهآسایی به کنترل استرس کمک میکند.
بیتحرک نباشید: یک پیادهروی ساده، پیادهروی سریع، رقص، شنا و … میتواند روحیه شما را از این رو به آن رو کند. یوگا و مدیتیشن هم در کنترل استرس معجزه میکنند.
برنامههای روزانه خود را بنویسید: برنامههای روزانه خود را در یک دفترچه کوچک یا در گوشی موبایل خود یادداشت کنید. وقتی میدانید که در طول روز قرار است چه کارهایی انجام دهید، استرستان کمرنگ میشود. هر کاری را هم انجام دادید، جلوی آن در دفترچه یا گوشیتان تیک بزنید.
احساسات خود را بنویسید: نوشتن درباره احساسات و تجربیات روزانهتان به شما دید بهتری میدهد و کمک میکند تا استرس خود را ریشهیابی کنید. گاهی خود نوشتن به تنهایی از شدت تنش و استرس روانی کم میکند. سعی کنید روی کاغذ بنویسید، نه در صفحه یادداشت موبایل. نوشتن روی کاغذ کمک میکند تا حس نوشتن واقعی به شما دست بدهد.
بیشتر بخوانید؛
-
۶ تفاوت مهم اضطراب و استرس که خیلیها نمیدانند
-
۷ بیماری که با استرس به آن مبتلا می شوید
کارهایتان را عقب نیندازید: اگر تصمیم دارید امروز کاری را انجام دهید، فقط انجام دهید و آن را به روز دیگری موکول نکنید. عقب انداختن کارها باعث بروز استرس در ما میشود و به استرسهای قبلی اضافه میشود.
از کمک گرفتن خجالت نکشید: اگر مشکلی دارید که به تنهایی نمیتوانید آن را حل کنید، حتما از اعضای خانواده یا دوستان مورد اعتمادتان کمک بگیرید. گاهی دلیل استرس ما همین است که تنهایی میخواهیم همه کارها را انجام دهیم.
معاشرت کنید: تاثیری که معاشرت با خانواده و دوستانِ همراه بر سلامت روان دارد، هیچ دارویی ندارد. ارتباط خود را با دوستان واقعی و دلسوزتان کمرنگ یا قطع نکنید.
با هر کسی وارد رابطه نشوید: زندگی آن قدر کوتاه است که نمیارزد هر کسی را وارد زندگی خود کنید و مدام آزمون و خطا داشته باشید و به استرس خود هم دامن بزنید.
یک هدف کوچک داشته باشید: لازم نیست حتما هدف دور و دراز و دستنیافتنی داشته باشید. برای شروع، یک هدف کوچک یا متوسط برای خود در نظر بگیرید. هدفمند بودن کمک میکند تا اعتماد به نفس و انگیزه شما بالا برود. همین راهی است برای کنترل استرس.
در استفاده از شبکههای اجتماعی زیادهروی نکنید: مطالعات نشان داده که استفاده بیش از حد از گوشیهای هوشمند، رابطه مستقیمی با افزایش سطح استرس و حتی بروز اختلالات روانی دارد.
مصرف کافئین را کم کنید: کافئین، یک ماده شیمیایی است که در قهوه، چای، شکلات و نوشیدنیهای انرژیزا یافت میشود و سیستم عصبی مرکزی را تحریک میکند. مصرف بیش از حد کافئین در بعضی از افراد منجر به استرس و حتی اضطراب شدیدی میشود.
کتاب و فیلم را فراموش نکنید: علاقهمندی خود را پیدا کنید و طبق علاقهتان کتابهای خوب و مناسب بخوانید. همچنین فیلمها و سریالهای زیادی در موضوعات مختلف وجود دارند که چند ساعت میتوانند به شما حال خوب هدیه کنند.