ناترازی سفر بین ایران و عراق/ کمترین حادثه را برای گردشگران خارجی داشتیم
ارتباط فردا: سیدرضا صالحی امیری با حضور در نشست جامعه هتلداران ایران، سرمایهگذاران و مالکان مجتمعهای خدمات گردشگری و برخی رؤسای تشکلهای گردشگری که سهشنبه ۱۳ آذرماه در یکی از هتلهای پنج ستاره تهران برگزار شد، با بیان اینکه برای توسعه گردشگری مسیری را در در وزارتخانه پیش گرفتهایم و به همین جهت به جای سخنرانی ترجیح میدهیم که بیشتر کار انجام دهیم، گفت: امروزه دیگر دوره وعدههای تو خالی دادن گذشته است. هدف ما کار کارشناسی و درست است و برای همین در سه ماه گذشته استان به استان پیش رفتهایم تا ظرفیتها و موانع توسعه گردشگری کشور را بررسی کنیم و در همین راستا با تشکلها و سرمایهگذاران و کسانی که با این حوزه مرتبط هستند، دیدارهایی ترتیب دادهایم و این روند برای افزایش کارایی برنامههای توسعه گردشگری کشور تداوم خواهد داشت.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: طبق صحبتهای انجام شده قرار است هر ماه برنامه منظمی با جامعه هتلداران و سرمایهگذران این حوزه داشته باشیم تا بتوانیم ضمن شنیدن مشکلات این حوزه، با هم تلاش کنیم تا موانعی که بر سر راه توسعه هتلداری در ایران مواجه هستیم برطرف کنیم.
این عضو کابینه دولت چهاردهم بیان کرد: گردشگری یکی از موضوعات مهم و اصلی دولت است و رئیس جمهور و معاون اول او بر ضرورت توسعه گردشگری تاکید دارند و بر همین اساس مبنا را روی این گذاشتهایم که مجموعه مباحث موجود میان دستگاههای مرتبط با گردشگری را درون دولت حل کنیم. از این رو کمیتهای با ریاست آقای عارف و با حضور وزیر راه، محیط زیست، جهاد کشاورزی و چند وزارتخانه تشکیل دادهایم تا موانع پیش روی گردشگری را حل کنیم و موانع موجود را به دولت ابلاغ کنیم.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در ادامه گفت: جلسات و پیگیری متعددی هم در سطح دولت هم سایر قوا در حال انجام است، در همین رابطه چند روز پیش با رئیس قوه قضائیه در جلسهای بسترهای توسعه گردشگری و حمایت از این بخش را مطرح کردم. هر سه قوه موافق توسعه صنعت گردشگری هستند و از این حوزه حمایت خواهند کرد.
او ادامه داد: گفتوگوهایی که با بانک مرکزی داشتیم نیز به نتیجه رسیده است و قولهای مساعدی نیز به ما داده شد تا تسهیلات مالی به واحدهای در حال ساخت داده شود تا تکمیل شوند. خوشبختانه در مذاکره با بانک مرکزی، بر اساس توافقات صورت گرفته در ابتدا ۱۰ همت تسهیلات و همینطور از طریق صندوق توسعه ۵ همت به تکمیل پروژههای گردشگری تخصیص مییابد و امیدواریم که این حمایتها ادامه پیدا کند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اضافه کرد: طرح حمایت از سرمایه گذاری در صنعت گردشگری را به مجلس ارائه کردهایم و امیدواریم تا یک ماه آینده در صحن مجلس وصول شود.
صالحی امیری گفت: باید از لایحه بودجه در مجلس مراقبت کنیم چون با هر لحظه غفلت، ممکن است از دستمان برود.
او تاکید کرد: هیچ راهی برای توسعه جز حمایت از سرمایهگذاران وجود ندارد. دولت به تنهایی امکان تغییر اساسی و تحول و توسعه ندارد و بخش خصوصی در این باره باید کمک کند. سرمایهگذاران دل در گرو ایران دارند و باید از آنها حمایت کرد.
وزیر میراث فرهنگی و گردشگری گفت: در حال حاضر حدود ۱۵۰ هتل و مجتمع خدمات گردشگری در حال ساخت داریم و دو هزار پروژه گردشگری در حال اجرا است. در کنار آن به دلیل برخی مشکلات بروکراسی اداری که گریبان وزارتخانه را گرفته سرمایه هنگفتی از سرمایهگذاران روی زمین مانده است، باید راهکاری پیدا کنیم که مانع به هدر رفتن این سرمایهها باشیم و هر چه زودتر این پروژهها به سرانجام برسد.
او تاکید کرد: ضرورت دارد یک بار برای همیشه نسبت دولت و بخش خصوصی به صورت شفاف مشخص شود. دولت باید از حوزه تصدیگری خارج و به تسهیلگری بپردازد. نقش دولت مداخلهگری نیست بلکه حمایت است و در کنار حمایت، نظارت نیز باید انجام دهد.
صالحی امیری با اشاره به ۱۰ سفر استانی که تاکنون انجام داده است، اظهار کرد: در این سفرها با جمعی از هتلداران، سرمایهگذران و هنرمندان حوزه صنایع دستی گفتوگو کردهایم و قصد داریم این دیدارها و گفتوگوها را تداوم ببخشیم تا هم صدای تمام کسانی را که در این حوزهها فعال هستند، بشنویم و هم درصد رفع مشکلات آنها برآیم
این عضو کابینه دولت یادآور شد: در حوزه گردشگری سه موضوع مهم زیرساخت، جذابیت و امنیت را پیشرو داریم. اعتقاد دارم که ما حتما از این شرایط عبور خواهیم کرد. در حوزه امنیت و نیز جذابیتهای گردشگری در شرایط مطلوبی هستیم اما در زیرساختها باید تلاش بیشتری انجام دهیم تا آمادگی جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی را داشته باشیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اظهار کرد: در حوزه امنیت ایران در شرایط عالی است و چالشهایی که ما داریم از بسیاری از کشورها کمتر است. ایران یک کشور امن است و ما کمترین حادثه را برای گردشگران خارجی داشتیم. متاسفانه ما با یک پدیدهای به نام ایرانهراسی مواجه هستیم. تبلیغات منفی علیه ایران از سوی برخی رسانههای خارجی انجام میشود، در حالی که نظرسنجیهای میدانی نشان میدهد که ۸۵ درصد گردشگران بعد از حضور در ایران نظرشان نسبت به امنیت ایران تغییر میکند.
او افزود: برای توسعه گردشگری و جذب گردشگران خارجی ۱۰ هدف مهم را تعیین کردهایم و امید داریم با مشارکت بخش خصوصی بتوانیم شرایط رونق گردشگری را فراهم کنیم. هدف اول ما کشورهای حوزه نوروز هستند، بعد از آن کشورهای حوزه خلیج فارس است، کشورهای آسیای میانه، کشورهایی مانند چین، هند، عراق، عربستان و حوزه خلیج فارس، در اهداف بعدی قرار دارند و بعد از آن در اهداف خود به کشورهایی مثل ترکیه، پاکستان و بنگلادش توجه داریم و در کنار همه اینها برای کشورهای اروپایی نیز هدفگذاری داریم. واقعیت این است که با سخنرانی من و شما در تهران نمیتوانیم گردشگر جذب کنیم. تصمیم من این است که ۵۰ درصد از توان، وقت و ظرفیت خود را فقط برای برطرف کردن مشکلات پیشروی صنعت گردشگری، سرمایهگذاران و فعالان این حوزه بگذارم.
صالحی امیری ادامه داد: در حال حاضر عراق کشوری است که در حوزه گردشگری با آن بسیار تعامل داریم و سالانه ۷ میلیون ۵۰۰ هزار ایرانی به عراق سفر میکنند و در مقابل ۳ میلیون گردشگر عراقی به ایران سفر میکنند که باید تعادلی میان این ارقام بوجود آید و میزان گردشگران عراقی به ایران افزایش یابد. پس از عراق قصد داریم که با آذربایجان در حوزه گردشگری روابطمان را احیا کنیم. متاسفانه رفتار خودسرانه یک فرد موجب شد که روابط ایران و آذربایجان دچار اختلال شود که امیدواریم روابط دو کشور به طور کامل بهبود یابد.
وزیر میراث فرهنگی و گردشگری بیان کرد: امیدواریم که بزودی شرایطی در جهان حاکم شود و صلح و امنیت بهبود یابد و فضای بهتری برای توسعه گردشگری بوجود آید و بتوانیم در هر بخش بیشتر نتیجه بگیریم.
در ادامه این نشست، جمشید حمزهزاده، رئیس جامعه حرفهای هتلداران ایران با این امید که از دل این نشستها به دستاورد خوبی برای برطرف کردن موانع پیش روی گردشگری ایران دست یابند، راهاندازی صندوق حمایت از توسعه گردشگری و ایجاد بیمه گردشگری را پیشنهاد کرد.
انتهای پیام