اجتماعی

مکران؛ بهشتِ واگذاری زمین و توسعه اشتغال



به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری سلامت(طبنا)،محمد صالح شکوهی  با اشاره به گزارش‌های عجیبی که از حوزه زلزله احتمالی و میزان تخریب به‌دست‌آمده است، اظهار کرد: پرهیز از تراکم جمعیتی بالا در نقاط شهری یکی از راه‌حل‌های ارائه شده است.

 این مسئله از چند جهت مهم است؛ چراکه با افزایش تراکم ساختمان‌ها و بلندمرتبه‌سازی، احتمال خطر افزایش می‌یابد و از طرفی با تمرکز جمعیت، خدمات‌رسانی در زمان بحران با مشکل روبه‌رو می‌شود.

 وی با اشاره به خالی‌شدن روستاها از جمعیت تأکید کرد در پی افزایش این روند، تاب‌آوری نظام شهرسازی در برابر زلزله کاهش می‌یابد؛ از طرفی برای حفظ شهرهای کوچک باید برنامه‌ریزی داشته باشیم و به‌جای حرکت سرمایه‌گذاری به سمت اقتصاد نفتی، باید در حوزه اقتصادِ مولد سرمایه‌گذاری کنیم.

 شکوهی ادامه داد: در حوزه اسکان در شهرهای بزرگ باید به سمت گستره جغرافیایی وسیع و تراکم کمتر پیش می‌رفتیم؛ به‌جای اینکه در حوزه برج‌سازی قدم برداریم.

 ضمن اینکه نسبت به کیفیت ساخت و مطالعاتِ موردنیاز برای بلندمرتبه‌سازی مطمئن نیستیم؛ چنان چه بسیاری برج‌ها و ساختمان‌ها در جایی ساخته شده که متعلق به پهنه مجاز بلندمرتبه نبوده است.

 این دکترای شهرسازی اضافه کرد: در بسیاری موارد مطالعات مرکز تحقیقات راه و شهرسازی انجام نشده؛ ولی مجوز و پروانه ساختمانی را به یک آسمان‌خراش داده‌اند که در صورت زلزله احتمالی برای ساکنان آن و خدمات‌رسانی نگران‌کننده است.

 شکوهی  یادآوری کرد: ما از زمان وقوع زلزله گذشته‌ایم و احتمال دارد این اتفاق هر لحظه به وقوع بپیوندد.

 در این راستا نظام شهرسازی باید به اسناد آمایش سرزمین باز گردد و دولت به‌جای کلان‌شهرها، در نقاط محروم سرمایه‌گذاری کند. مثلاً دولت به‌جای افزایش واحدهای نهضت ملی مسکن در کلان‌شهرها، در نقاطی با خطر کمتر، مکان‌یابی کرده و واحدها را در نقاط کم‌خطر به متقاضیان تحویل دهد.

 وی ساخت واحدهای این چنینی در پرند و هشتگرد و پردیس را به معنای تمرکز جمعیت بیشتر در کلان‌شهرها دانست و افزود: زمین‌های وسیع‌تر باید در نقاطی دورتر در اختیار متقاضیان قرار گیرد.

 همچنین مناطق محروم باید از فرصت‌های شغلی بیشتر برخوردار شده تا افراد در این شهرها ماندگار شوند و در این صورت نسبت به آینده اطمینان بیشتری خواهیم داشت.

 شکوهی در مصاحبه با رادیو گفتگو خاطرنشان کرد: عرضه زمین و زیر ساخت باید در سواحل جنوب کشور و مکران صورت گیرد و از طرفی باید فرصت‌های شغلی بیشتر را در نظر گرفت تا خانواده‌ها در نقاط دورتر از کلان‌شهرها از خدمات بیشتری برخوردار شوند که در نهایت موجب تمرکززدایی از شهرهای بزرگ خواهد شد.

 همچنین باید ادامه این روند را متوقف کرد و تمرکز را در تهران، مشهد، اصفهان، تبریز و… ادامه نداد.


منبع:خبرگزاری سلامت

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا