اجتماعی > محیط زیست

مهم‌ترین اخبار اجتماعی جهان در هفته گذشته



ارتباط فردا: حوادث مختلف، یافته‌ها و موضوعات مهمِ حوزه سلامت و اتفاقات و مناسبت‌های محیط زیستی در سراسر دنیا هفته گذشته نیز در صدر رویدادهای اجتماعی جهان قرار گرفتند.

رخدادهای دیگری چون اجرای قانون ممنوعیت استفاده زیر ۱۶ ساله‌ها از شبکه‌های اجتماعی در استرالیا از نوامبر ۲۰۲۵ و افتتاح متروی ریاض، بخش دیگری از اخبار برگزیده اجتماعی در جهان طی روزهای اخیر هستند که در ادامه مهم‌ترین‌ این رویدادها را به اختصار مرور می‌کنیم:

سیل در مالزی ۱۲۰ هزار نفر را آواره کرد

سیل در مالزی تا صبح روز شنبه منجر به آواره شدن حدود ۱۲۰ هزار تن شد.

در پی وقوع سیل در چند منطقه در مالزی، نخست وزیر این کشور اعضای کابینه خود را از رفتن به مرخصی منع کرد.

وی به خبرنگاران گفت: از همه وزرا خواسته شده است که به وظایف خود ادامه دهند و اکنون به میدان بروند.

همچنین تاکنون بر اساس آمارهای رسمی، در حوادث مرتبط با وقوع سیل ۴ تن جان خود را از دست داده اند.

ویدئوهای منتشر شده در شبکه های اجتماعی، طغیان رودخانه ها و آبگرفتگی ماشین ها و خانه ها را نشان می دهد.

قانون ممنوعیت استفاده زیر ۱۶ ساله‌ها از شبکه‌های اجتماعی در استرالیا از نوامبر ۲۰۲۵ اجرایی می‌شود

این قانون پلتفرم‌هایی مانند تیک تاک، اینستاگرام و اسنپ چت را ملزم می‌کند تا سیستم‌های تأیید سن را پیاده‌سازی کنند.

اگر این پلتفرم ها نتوانند کاربران جوان‌تر را از داشتن حساب کاربری بازدارند، جریمه‌هایی تا ۳۲ میلیون دلار برای آن ها اعمال می شود.

انتظار می رود که جزئیات کامل نحوه عملکرد سیستم تأیید سن پس از آزمایشی در اواسط سال ۲۰۲۵ مشخص شود.

«آنتونی آلبانیز»، نخست‌وزیر استرالیا، می‌گوید این قانون برای حفاظت از جوانان در برابر «آسیب‌های» رسانه‌های اجتماعی ضروری است؛ استدلالی که بسیاری از انجمن‌های والدین در گفت‌وگو با خبرگزاری‌ها از آن حمایت کرده‌اند.

واژگونی قایقی در سواحل نیجریه؛ حدود ۲۰۰ تن مفقود شدند

در پی واژگونی یک قایق در سواحل نیجریه نزدیک به ۲۰۰ نفر مفقود شدند.

گفته می شود که این قایق حامل چندین زن، تاجران و کشاورزان بوده است.

همچنین طبق گزارش‌های محلی، بسیاری از سرنشینان این قایق به بازار می رفتند.

مقامات نیجربه نیز اعلام کردند که عملیات جستجو و نجات در حال انجام است.

یک عامل کاهش خطر ابتلا به زوال عقل

طبق نتایج یک مطالعه که به‌صورت آنلاین در مجله پزشکی ورزشی انگلیس (British Journal of Sports Medicine) منتشر شد، استقامت قلبی‌تنفسی یا ظرفیت هوازی بالا با عملکرد شناختی بهتر مغز و کاهش خطر ابتلا به زوال عقل در بلندمدت مرتبط است؛ حتی در افرادی که پیش‌زمینه ژنتیکی ابتلا به زوال عقل دارند.

منظور از استقامت قلبی‌تنفسی که آن را ظرفیت هوازی، آمادگی قلبی‌عروقی و آمادگی هوازی نیز می‌نامند، توانایی دو سامانه (سیستم) گردش خون و تنفس برای تامین اکسیژن برای عضلات است. افزایش استقامت قلبی‌تنفسی به این معنی است که آمادگی بدنی افزایش یافته است و فرد می‌تواند بدون خستگی، برای مدت طولانی و با شدت بالاتر ورزش کند.

این توانایی به‌تدریج و با افزایش سن، کاهش می‌یابد، زیرا ماهیچه‌های اسکلتی از بین می‌روند. استقامت قلبی‌تنفسی در افرادی که در دهه ۲۰ و ۳۰ زندگی قرار دارند، در هر دهه ۳ تا ۶ درصد کاهش می‌یابد، اما این کاهش در دهه ۷۰ به بیش از ۲۰ درصد در هر دهه می‌رسد.

مذاکرات بین‌المللی بر سر کاهش آلودگی پلاستیکی در جهان بدون نتیجه ماند

مذاکرات در «بوسان» کره جنوبی با هدف توافقی جهانی برای کاهش آلودگی پلاستیکی بدون نتیجه به پایان رسید.

شرکت‌کنندگان در یک کنفرانس سازمان ملل تصمیم گرفته‌اند تا توافق بر سر پیش‌نویس آنچه که اولین معاهده جهان برای کاهش آلودگی پلاستیکی خواهد بود را به تعویق بیندازند. آن‌ها بر سر نکات مورد نظر مهمی از جمله محدود کردن تولید پلاستیک همچنان اختلاف نظر دارند.

آنها با پیشنهاد رئیس کمیته مذاکرات بین دولتی مبنی بر تعویق این توافق که در آخرین جلسه عمومی در روز یکشنبه مطرح شد، موافقت کردند. این گردهمایی در شهر بوسان کره جنوبی در ۲۵ نوامبر آغاز شد.

آغاز کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با بیابان‌زایی در «ریاض» عربستان

شانزدهمین کنفرانس اعضای (COP۱۶) کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با بیابان‌زایی (UNCCD) روز دوشنبه در ریاضِ عربستان شروع به کار کرد.

این کنفرانس خواستار تلاش های جهانی برای احیای زمین و تقویت تاب‌آوری در برابر خشکسالی است.

این رویداد که تا ۱۳ دسامبر با موضوع «سرزمین ما. آینده ما» برگزار می شود، نقطه عطفی به عنوان بزرگترین کنفرانس سازمان ملل متحد با محوریت زمین تا به امروز و اولین کاپ UNCCD است که در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا برگزار می شود.

خورشِ لاک‌پشت دریایی، ده‌ها فیلیپینی را مسموم کرد

در فیلیپین ۳ نفر به دلیل خوردن خورشِ حاوی گوشت نوعی لاک‌پشت دریاییِ در حال انقراض جان باختند و ۳۲ نفر هم بستری شدند.

به گفته مسئولان، ده‌ها نفر از افراد بومی «تدورای» در یک شهر ساحلی در استان «ماگویندانائو دل نورته» از گوشت این لاک‌پشت دریایی غذا درست کردند و پس از خوردن آن، دچار علائمی مثل اسهال، استفراغ و دل‌درد و دل‌پیچه شدند.

بر اساس قوانین حفاظت از محیط زیست فیلیپین، شکار یا خوردن لاک‌پشت‌های دریایی غیرقانونی است اما خوردن آن هنوز به عنوان یک غذای سنتی رایج است.

«ایرنه دیلو»، یک مقام محلی گفت که برخی از سگ‌ها، گربه‌ها و مرغ‌هایی که از همان لاک پشت دریایی تغذیه کرده بودند نیز تلف شدند.

افتتاح متروی ریاض؛ تلاش برای تبدیل شدن به شهری با محوریت حمل‌ونقل عمومی

فاز اول متروی چندین میلیارد دلاری شهر ریاض، پایتخت عربستان چند روز قبل افتتاح شد.

این سیستم حمل و نقل فوق مدرن قرار است با قطارهای خودران از آغاز سال جدید میلادی به طور کامل برای استفاده مسافران شهری در پایتخت عربستان مورد استفاده قرار گیرد.

قرار است این زیرساخت بلندپروازانه، پایتخت عربستان را که خودرو، متداول‌ترین وسیله نقلیه رایج در آن است به شهری با محوریت حمل‌ونقل عمومی تبدیل کند.

عربستان سعودی در چارچوب چشم‌انداز ۲۰۳۰ به دنبال کاهش وابستگی خود به سوخت‌های فسیلی است و متعهد شده است تا سال ۲۰۶۰ به کربن خنثی برسد.

طوفان در سریلانکا و هند؛ تایید ۲۰ فوتی تاکنون

منابع خبری اعلام کردند طوفان موسوم به «فنگال» در هند و سریلانکا تا اواخر روز دوشنبه دست‌کم ۲۰ کشته برجای گذاشت.

طوفان در سریلانکا که روز جمعه این کشور جزیره‌ای در جنوب آسیا را درنوردید، ویرانی گسترده به بار آورد که منجر به کشته شدن ۱۷ نفر به دلیل غرق شدن و رانش زمین شد.

این طوفان باران های شدید و شرایط آب و هوایی سخت را به همراه داشت و نزدیک به ۴۷۰ هزار نفر را آواره کرد که اکنون به اردوگاه های امدادی موقت پناه برده‌اند.

در هند نیز در اوایل صبح یکشنبه بر اثر وقوع طوفان که باران‌های سیل آسا و بادهای شدید را به همراه داشت، سه تن جان خود را از دست دادند و شرایط نامساعد آب و هوایی منجر به توقف حرکت برخی از پروازها شد.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا