مصرف برق و گاز در وضعیت هشدار ؛ اگر صرفه جویی نشود …
به گزارش همشهری آنلاین، مسئولان وزارتخانههای نفت و نیرو نسبت به افزایش نگرانکننده مصرف برق و گاز هشدار دادند. با اینکه خاموشیها یک هفتهای است متوقف شده، اما مسئولان وزارت نیرو میگویند که اگر صرفهجویی در مصرف گاز و برق صورت نگیرد، دوباره کشور دچار مشکل خواهد شد.
مسئولان وزارت نفت هم از رسیدن میزان مصرف گاز در روزهای میانی آذر به سطح مصرف بهمن سال گذشته (سردترین روزهای سال قبل) خبر میدهند.
حداقل ۲۰ درصد در مصرف گاز و برق صرفهجویی کنید
شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق هم با صدور اطلاعیهای از هموطنان خواست به منظور پایداری شبکه در فصل سرد سال، حداقل به میزان ۲۰ درصد در مصرف برق صرفهجویی کنند.
شرکت توانیر روز یکشنبه در اطلاعیهای بار دیگر بر لزوم مدیریت مصرف برق از سوی مشترکان به خصوص مشترکان خانگی تأکید و اعلام کرد: با توجه به روند کاهشی دمای هوا و استمرار سرما در کشور همه نیروگاهها و شبکههای انتقال و توزیع برق برای تامین برق پایدار مورد نیاز همه مشترکان، از آمادگی و توان کافی برخوردار هستند.
توانیر در این اطلاعیه تصریح کرد: با توجه به شرایط سوخت نیروگاهها، از همه هموطنان درخواست میشود به منظور حفظ پایداری شبکه سراسری برق در مصرف برق و گاز به طور جدی و حداقل ۲۰ درصد صرفهجویی کنند.
براساس گزارش راهبری شبکه برق کشور، اوج تقاضای مصرف برق در هفته سی و هشتم سال جاری (۱۰ تا ۱۶ آذر) به ۴۷ هزار و ۵۴۶ مگاوات رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۶ درصد رشد داشته است.
قطع گاز و برق صنایع فولادی
دبیر انجمن فولاد با اعلام اینکه از چند روز گذشته محدودیتهای گاز و برق فولادسازان تشدید شده است، گفت: وقتی رئیسجمهور در گفتوگوی زنده با مردم بر لزوم کاهش محدودیتها بر صنایع تأکید میکند، از وزارت نفت انتظار داریم در همین راستا عمل کند و به تعهدات خود در قبال تامین گاز صنایع فولاد پایبند باشد.
سید رسول خلیفه سلطانی ادامه داد: صنعت فولاد فقط ۵ درصد از گاز کشور را مصرف میکند، اما همین میزان هم متأسفانه تامین نمیشود و در چند روز اخیر حتی شاهد قطع گاز برخی کارخانهها بودهایم؛ این در حالی است که اگر فولادسازان بتوانند تولید کنند و درآمد داشته باشند، این توان را خواهند داشت که در مسیر توسعه حوزه انرژی کشور از جمله میادین گازی، ذخیرهسازی و بهینهسازی الگوی مصارف خانگی نیز نقش مؤثری ایفا کنند.
وی با انتقاد از نحوه برخورد شرکت ملی گاز با صنایع فولادی گفت: بیش از ۲ماه است که برای یاری دولت درخصوص تامین گاز صنعت فولاد اعلام آمادگی کردهایم و از شرکت ملی گاز خواستهایم با برگزاری جلساتی، برنامه کارشناسی مشترک بین وزارتخانههای نفت، نیرو، صمت و مشارکت این انجمن درخصوص تامین گاز و برق تولیدکنندگان زنجیره فولاد تهیه شود، اما شرکت ملی گاز حتی پاسخ مکاتبه ما را هم نداده است!
دبیر انجمن فولاد با تقدیر از پیگیریهای مجدانه وزارت صمت برای تامین انرژی مورد نیاز واحدهای تولیدی تصریح کرد: ضمن آنکه محدودیتهای ملی کشور در حوزه انرژی را درک میکنیم؛ اما در عین حال از وزارت نفت هم انتظار داریم به صورتجلسههای توافق شده خود با وزارت صمت که همین محدودیتها را هم درنظر گرفته، متعهد باشد و سهمیه گاز مورد نیاز فولادسازان را تامین کند، چرا که اگر صنعت نتواند تولید کند، در نهایت اقتصاد ملی و مردم کشور متضرر خواهند شد.