ماجرای حواشی گزارش فردوسیپور و برنامه سروش صحت
به گزارش همشهری آنلاین، بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی در روزهای اخیر، برخورد با برنامههای اینترنتی فردوسیپور و صحت را در چهارچوب نسبت صداوسیما و چهرهها تحلیل میکنند. با این حال ساترا تاکید دارد که این برخوردها به هیچوجه به شخص مربوط نیست، بلکه با استناد به قوانین ابلاغشده و همچنین تعهدات پلتفرم پخشکننده صورت گرفته است. حالا وزیر ورزش در اظهارنظری جدید درباره فردوسیپور اعلام کرده است که دولت و شخص رییسجمهور حامی بازگشت این گزارشگر محبوب و در مجموع پیگیر ماجرا هستند و باید دید آیا این واکنش، سرانجام چهرههایی از این دست را در وضعیتی متفاوت قرار میدهد؟
ضمن اینکه اعلام پخش گزارش بازی دورتموند ـ بایرن مونیخ توسط فردوسیپور در صفحه رسمی فوتبال ۳۶۰ که قرار است ساعت ۲۱ امشب (شنبه) در آپارات اسپورت و فوتبال ۳۶۰ اتفاق بیفتد، حاکی از آن است که سازندگان این برنامه و همچنین خود او (فردوسیپور)، همچنان مصر به ادامه مسیر هستند.
رئیس صداوسیما: شخصا با فردوسیپور صحبت کردهام | عادل به تلویزیون بازمیگردد؟
شبکه نمایش خانگی هفته گذشته تحت تأثیر اختلافاتی بود که بار دیگر در فضای رسانهای، میان ساترا (تنظیمگر پلتفرمهای ویاودی) و صباایده (یکی از شرکتهای فعال فناوری اطلاعات در ایران) سر باز کرد؛ اختلافاتی که در گذشته نیز بر سر بعضی سریالهای مربوط به فیلیمو (سکوی پخش فیلم و سریال وابسته به این شرکت) مانند «سقوط» وجود داشت و گاه حتی کار آنها بیخ پیدا میکرد، ولی بعد از مدتی حل شد یا لااقل به عرصه عمومی نکشید.
در هفته گذشته، نامهای از سوی سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوت و تصویر فراگیر (ساترا) به پلتفرم پخشکننده منتشر شد که نشان میداد این نهاد، دستور به توقف انتشار برنامه «اکنون…» با اجرای سروش صحت را داده است؛ چراکه حاوی اشاراتی به «کتابباز» (برنامه قبلی گروه سازنده در شبکه نسیم) است. همچنین در یک فایل صوتی که مدیرعامل پلتفرم مذکور منتشر کرد، مرکز پایش ساترا خواستار حذف فوری گزارش فردوسیپور روی مسابقه تیمهای لیورپول و رئال مادرید در پلتفرم آپارات شد.
نکتهای که در این میان به چشم آمد، آن بود که سروش صحت و عادل فردوسیپور هر دو در سالهای اخیر همکاریشان را با صداوسیما قطع کرده بودند. حال و در شرایطی که پخش برنامههای این دو چهره با مخالفت نهاد تنظیمگر وابسته به سازمان صداوسیما مواجه میشود، صداوسیما از سوی عدهای در معرض این نسبت قرار دارد که چون این برنامهها در رقابت با محصولات صداوسیما قرار میگیرند، تلویزیون میخواهد در مسیر فعالیت آنها در عرصهای خارج از این رسانه سنگاندازی کند.
استناد منتقدان برای این نقد به دو نکته است. از سویی پس از حذف برنامه «کتابباز» از جدول پخش شبکه نسیم و وعدههای بیسرانجام برای بازگشت آن به آنتن، حالا تنها اشاره مجری به تجربه قبلی گروه سازنده در تلویزیون، ناقض مالکیت معنوی شمرده میشود و از سوی دیگر، در حالی که اعلام میشود موضوع گزارش عادل فردوسیپور در آپارات شخصی نیست، ولی در فایل صوتی یادشده، تنها به گزارش این چهره اشاره میشود و نه مسابقه دیگری که به طور همزمان و با صدای گزارشگر دیگری در حال پخش است.
کاملا روشن نیست آیا برای همه مسابقات دیگری که طی سالهای اخیر از پلتفرم آپارات پخش شده، تذکر مشابهی به مدیریت این پلتفرم داده شده یا این اتفاق به گزارش عادل فردوسیپور اختصاص دارد که بهتازگی از این پلتفرم آغاز شده است.
بر اساس نظراتی که در شبکههای اجتماعی دیده میشود، بسیاری از کاربران اتفاقات اخیر را در رابطه میان رسانه ملی و چهرهها تحلیل میکنند.
این واقعیت وجود دارد که شبکههای تلویزیون در سالهای اخیر بسیاری از چهرههای شاخص خود را از دست دادند. با در پیش گرفتن سیاست دوری از «سلبریتی زدگی»، برخی از رسانه حذف شدند و بعضی دیگر، خود مسیر خارج از تلویزیون را در پیش گرفتند. با این حال در پی افت میزان بینندهها، طی حدود یک سال اخیر برخی از این چهرهها به سیما بازگشتند که از جمله آنها میتوان به نامهایی چون ایرج طهماسب، محمدرضا گلزار و جنابخان اشاره کرد، اما برخی دیگر مثل سروش صحت، احسان علیخانی، عادل فردوسیپور، مهران مدیری، رامبد جوان، رضا رشیدپور، سیدعلی ضیا و … همچنان از این رسانه دور هستند.
در مقابل نامهایی مانند علی شاهحاتمی شنیده میشود که بعد از سالها به همکاری با تلویزیون بازگشتهاند و برای این رسانه سریال میسازند.
از سوی دیگر گفته میشود ساترا در حالی به برخورد با برنامههای فردوسیپور و صحت روی آورده که آثاری چون «بازنده»، «گردنزنی» که در ماههای اخیر از منظر خشونت بسیار مورد نقد مخاطبان و کارشناسان قرار گرفتهاند و همچنان هم در شبکه نمایش خانگی به تولید و پخش میرسند، با برخورد موجهی از سوی نهاد تنظیمگر مواجه نمیشوند.