جهان > آمریکا و اروپا

فرمانده سابق ناتو: طرح ترامپ برای گرینلند، احمقانه نیست



ارتباط فردا: این دریاسالار بازنشسته روز یکشنبه در میزگردی رادیویی با «جان کاتسیماتیدیس»، گرینلند را «معدن طلای استراتژیک برای ایالات متحده» توصیف و موقعیت ژئوپلیتیک و منابع طبیعی فراوان آن را برجسته کرد.

استاوریدیس گفت: «این منطقه در بالای اقیانوس اطلس شمالی قرار دارد. این از مناطق کشور خودمان – اقیانوس اطلس – محافظت می‌کند، بنابراین از نظر جغرافیایی بسیار مهم است. همچنین این منطقه سرشار از مواد معدنی کمیاب است و احتمالا دارای ذخایر عظیم نفت و گاز است.»

این ژنرال سابق ناتو افزود: «گرینلند عظیم است، یک توده زمین عظیم. اندازه آن سه برابر تگزاس است. گرینلند تقریبا معامله بهتری نسبت به آلاسکا است. و نکته من اینجاست که ما تقریبا گرینلند را خریدیم. ما تقریبا هم‌زمان با خرید آلاسکا، در دهه ۱۸۶۰، آن را خریدیم. پس این ایده احمقانه‌ای نیست.»

فرمانده سابق ناتو استفاده از نیروی نظامی برای حمله به گرینلند یا دانمارک را رد و استدلال کرد که ایالات متحده باید بر تعامل اقتصادی برای مقابله با نفوذ روسیه و چین در منطقه تمرکز کند.

او به رادیو WABC ۷۷۰ گفت: «ما می‌توانیم کارهای زیادی در زمینه تجارت، سرمایه‌گذاری، کنار زدن روس‌ها و چینی‌ها و همکاری بسیار نزدیک با گرینلند انجام دهیم. و لزوما نیازی نیست که گرینلند تبدیل به پنجاه و یکمین ایالت شود، اما مطمئنا می‌تواند یک هدف اقتصادی برای ما باشد.»

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده برای اولین بار در سال ۲۰۱۹ ایده خرید گرینلند را مطرح کرد، پیشنهادی که به سرعت توسط مقامات دانمارکی و گرینلندی رد شد. او ماه گذشته این ایده را احیا کرد و مالکیت بر این جزیره واقع در قطب شمال را یک ضرورت مطلق برای امنیت ایالات متحده توصیف کرد.

«موته اگده» نخست‌وزیر طرفدار استقلال گرینلند، فروش این جزیره را رد کرده اما روز جمعه گفت «آماده گفت‌وگو» با ترامپ است. او گفت: «ما آرزو داریم که صاحب خانه خود باشیم.»

گرچه دانمارک پیشنهاد ترامپ را رد کرده، اما براساس گزارش‌ها، کپنهاگ احتمال افزایش حضور نظامی ایالات متحده در گرینلند را به ترامپ ارائه کرده، جایی که میزبان یک پایگاه آمریکایی است. به گزارش راشا تودی، گرینلند یک قلمرو خودمختار دانمارک از سال ۱۹۷۹ است و به تدریج حاکمیت بیشتری را دنبال کرده است. این جزیره در حال حاضر دولت خود را دارد، اما کنترل امور خارجی و دفاعی آن در دست دانمارک است.

انتهای پیام


منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا