مجله مهر > زندگی

غذای کهن؛ قیمه‌قورمه



خبرگزاری مهر؛ گروه مجله – مبینا افراخته: خسته و گرسنه از مدرسه به‌طرف خانه برمی‌گشتم و از شدت گرسنگی با هر قدمی که برمی‌داشتم صدای قار و قور شکمم هم بلندتر می‌شد. برای اینکه این خندق بلا کمی از غر زدن‌هایش کم کند و دندان سر جگر بگذارد تا به خانه برسیم شروع کردم به او وعده غذای تازه وخوشمزه مامان را دادم تا بلکه کمی آرام بگیرد. نزدیک خانه که رسیدم بوی غذا هوش از سرم پراند دیگر این چند قدم باقی مانده تا خانه را داشتم پرواز می‌کردم. با کلی ذوق کلید انداختم و داخل شدم. بعد از درآوردن روپوش مدرسه و پرت کردن جوراب‌ها به گوشه اتاق بدو بدو رفتم، دست و رویم را شستم و آماده خوردن ناهار جذاب مامان شدم. با ذوق از او سوال کردم: «مامان ناهار چی داریم؟» در جوابم گفت: «امروز روز پاکسازی یخچال است غذاهایی که تو یخچال اضافه مانده را باهم گرم می‌کنم تا بخوریم. بماند اسراف می‌شود» اینجا بود که دوباره من ماندم و غرزدن‌های شکمم…

احتمالاً با دیدن نام این غذا با خود گفته اید: این دیگر چه ترکیب سمی است که امروز ما به سراغ آن رفته ایم. اما باید بگویم که برخلاف تصور عموم این ترکیب از آن‌هایی است که طعمش می‌رود و تا همیشه گوشه زبان شما می‌نشیند. این غذا که حالا خیلی سالی است در آشپزخانه ایرانی‌ها مفقود شده احتمالاً مثل هر خوراک دیگری در جهان، طی یک ابتکار شخصی شاید ابتدا فقط از ترکیب باقی‌مانده دو خورش در یخچال پدید آمده و بعدها آن را به یک خورشت پرطرفدار تبدیل کرده است.

طرز تهیه قیمه‌قورمه

شما برای ساختن و چشیدن خورش قیمه‌قورمه، لپه و هرنوع لوبیای در دسترس و مورد علاقه‌تان با پیاز و زردچوبه در روغن تفت دهید و سبزی قورمه از قبل تفت داده شده را همراه با لیمو اضافه کنید. بعد از آن هم آب جوش را بریزید و فرصت بدهید تا باهم دست به یقه شوند. سپس گوشت چرخ کرده مخلوط شده با پیاز و نمک و ادویه‌های دلخواه را با کف دست گرد کنید و تفت بدهید. بعد از آن نیز در خورش بیندازید. زعفران دم کرده و گرد هل اضافه کنید و نیم ساعتی را صبر کنید تا مزه‌ها حسابی به خورد یکدیگر بروند. بعد از جا افتادن آن را با یک پلوی سفید و زعفرانی میل کنید.


منبع:خبرگزاری مهر

دکمه بازگشت به بالا