سامانههای بومی را جایگزین اس۳۰۰کردیم
همشهری آنلاین – گروه سیاسی: هفته گذشته نیروی هوافضای سپاه در رزمایش مشترک اقتدار پدافند هوایی در نطنز، تقویت و اصلاح حفرههای پدافندی کشور را تمرین کرد. رژیم صهیونیستی در حمله ۵آبانماه خود به مناطقی در ایران برخی مواضع را مورد هدف قرار داد. بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل تقریبا ۲هفته بعد در رجزخوانی خود گفت که هر ۴آتشبار اس۳۰۰ایران را هدف قرار دادهایم. سامانههای پدافندی بومی سپاه این بار قرار است نقش اصلی و راهبردی در مقابله با تهاجمات را ایفا کنند. معاونت روابطعمومی هوافضای سپاه پاسخگوی سؤالات همشهری درباره اصلاح خلأهای پدافند هوایی کشور بود.
اهمیت بخش پهپادی رزمایش پیامبر اعظم(ص) و پوشش آن بر منطقه نطنز چیست؟
با توجه به اینکه جهت درگیری با تهدیدات کمسرعت نیازمند سامانههایی هستیم که بتوانند با سرعت کم و پرحجم نسبت به درگیری اقدام کنند، سامانهها بهدلیل قیمت مناسب و سرعت کم و امکان بهکارگیری پرتعداد، برای این منظور مناسب است.
آیا رزمایش پدافندی، حمله ۵آبان اسرائیل که مدعی شدهاند بر سامانههای اس۳۰۰ پیروز شدهاند را تبدیل به نقطه قوت و مواجهه قدرتمند با حملات احتمالی مشابه میکند؟
با توجه به سامانههای بومی جایگزین شده و تمرین رزم مناسب میتوان گفت که هماکنون خلأها و نقاط ضعف شبکه پدافندی جبران شده و در وضعیت مطلوب قرار دارد.
آیا شاهد راهبردهای پدافند هوایی مجزا، جدید یا مشترک جداگانهای در پس اتفاقات و تهدیدات یکسال اخیر علیه کشور هستیم؟
اصول پدافند هوایی براساس راهبردهای ابلاغی از ستادهای بالادستی بوده و تغییرپذیر نیست، ولی با استفاده از تاکتیکها و فناوری میتوان روشهای جدیدی در مقابله با تهدیدات ابداع کرد که در صحنه مؤثر خواهند بود. هماکنون اقداماتی در این راستا انجام شده است.
آیا سامانههای بومی و متکی بر شبکه یکپارچه پدافندهای داخلی جایگزین نمونههای خارجی ازجمله روسیه میشود؟
بله، هماکنون نیز این جایگزینیها در حال انجام است. بهعنوان نمونه سامانههای بومی مثل طبس، سوم خرداد و نیز سامانه ضدکروز دزفول در حال بهرهبرداری از سوی یگانهای پدافندی است.
مشخصات و اهمیت سامانههای پدافندی به نمایش درآمده در رزمایش پیامبر اعظم(ص) ازجمله سامانه ۳۵۸چیست؟
اصلیترین مشخصات سامانههای شرکتکننده در رزمایش، متناسبسازی این تجهیزات بر مبنای تهدیدات متصور از جانب رژیم صهیونیستی است.
ویژگی مشترک پهپادی معروف به پرسهزن و موشکی در این سامانه چیست؟ چند آتشبار پدافندی استفاده میشوند و آیا خاص محافظت از مناطق هستهای هستند؟
این سامانهها میتوانند مدت زمانی مناسب را در ارتفاع بالا پرواز کنند و با واگذاری لحظهای هدف بهسمت آن حملهور شوند. تعداد آتشبارهای مورد استفاده بنا به جغرافیا و وسعت منطقه مورد حفاظت است و در هر نقطهای که نیاز به توسعه سامانههای پدافندی است، امکان گسترش دارد.
سپاه چه تصمیماتی از نظر ساختاری، تاکتیکی و تجهیزاتی برای پاسداری قدرتمندتر از آسمان کشور و مواجهه با تهدیدات روزافزون اسرائیل، آمریکا و اروپا بهویژه در روزهای اخیر گرفته است؟
تصمیمات مأخوذه براساس راهبردها و طرحهای ابلاغی ستاد کل نیروهای مسلح و قرارگاه مرکزی حضرت خاتمالانبیا(ص) است که در راستای آن تاکتیکها و سناریوهای متناسب در هر منطقه ماموریتی اجرا میشود.
آیا سامانههای جدید و پرتعدادتری هم در کوتاهمدت به پدافندهای کشور اضافه میشود؟
بله. با توجه به اینکه خط تولید سامانههای پدافندی در سپاه و وزارت دفاع ایجاد شده است، با سرعت و تعداد مناسب در حال تولید و تحویل محصولات در این حوزه به یگانهای عملکننده هستند.
مسئولیت پدافند تاسیسات مستقیما از سوی هوافضای سپاه دنبال میشود یا مشترکا با ارتش انجام میشود؟
مسئولیت پدافند هوایی کشور با قرارگاه مشترک پدافند هوایی است که در مناطق هستهای این ماموریت از سوی یگانهای سپاه و ارتش تحت کنترل عملیاتی شبکه یکپارچه در حال اجراست.
کلام آخر؟
هماکنون پدافند نیروی هوافضای سپاه در حداکثر آمادگی دفاعی خود در مقابله با تهدیدات متصور قرار دارد و بهصورت مستمر در حال تمرین و ارتقای آمادگی عملیاتی و تجهیزاتی است.
منبع :همشهری آنلاین