جامعه > آموزش و پرورش

رویکرد جدید گزینش معلمان در آزمون‌های استخدامی


به گزارش خبرنگار مهر، در سه سال گذشته و پس از یک سال از آغاز به کار دولت شهید رئیسی و به دنبال بازنشستگی بسیار زیاد فرهنگیان پس از اعمال رتبه بندی، وزارت آموزش و پرورش ناچار شد تا استخدام معلمان را به صورت جدی دنبال کند. تنور استخدام آموزش و پرورش گرم شد و خیل عظیمی از جوانان مشتاق به فعالیت فرهنگی و تربیتی در این آزمون‌های استخدامی نام نویسی کردند.

علاوه بر این، دانشگاه فرهنگیان نیز اگر چه هنوز تا رسیدن به ظرفیت‌های واقعی خود فاصله بسیاری دارد؛ با جذب دانشجو معلمان، توانست بخشی از خلاء چند ده هزار نفری فرهنگیان را جبران کند.

بر این اساس و در سال‌های گذشته، داوطلبان استخدام در آموزش و پرورش، پس از قبولی در آزمون کتبی، وارد مرحله مصاحبه و گزینش شده و با کسب حد نصاب قبولی در دو بخش مصاحبه گزینش و مصاحبه تخصصی می‌توانند به جرگه معلمان بپیوندند.

کدهای گزینشی و چالش‌های پیش رو برای داوطلبان معلمی

چالش کدهای گزینشی درست از زمانی شروع شد که برخی از داوطلبان در کارنامه نهایی خود به جای قبولی یا مردودی نهایی، با کد ۱۹، کد ۲ و یا کد ۵ مواجه شدند. کدی که به معنی عدم پذیرش در مصاحبه گزینش بوده و به معنی آن است که فرد با یک مشکل عقیدتی، سیاسی یا اجتماعی، حائز شرایط برای معلم شدن نیست.

اگر جستجوی کوتاهی در هریک از پیام رسان ها داشته باشید، به راحتی گروه‌هایی را پیدا می‌کنید که گعده کد خوردگان آموزش و پرورش است.

یکی از داوطلبان آزمون کیفیت بخشی سفره دلش را در یکی از همین گروه‌ها باز کرده و گفته بود: من از همان روزی که می‌توانستم چپ و راست را تمیز دهم، چادری بودم اما در تحقیقات، فردی به دروغ گفته است که حجاب خوبی ندارم، وقتی برای بررسی علت کد به هسته گزینش مراجعه کردم، علت کد را به من گفته و من توضیحاتی دادم و مستندات خودم را ارائه دادم، برخورد خوبی داشتند اما مهم نتیجه است که هنوز نتیجه آن مشخص نیست.

یکی دیگر از این داوطلبان که در آزمون سال گذشته کد گزینشی خورده است؛ به تشریح وضعیت خود پرداخت و گفت: من سال گذشته، در آزمون استخدامی آموزش و پرورش کد ۱۹ خوردم، در مرحله اول تجدید نظر پذیرفته نشدم اما این بار که برای اعتراض و بررسی مرحله دوم مراجعه کردم، توانستم گزینش‌گرم را قانع کنم و دست آخر ۱۸ آبان ماه، رفع کد گزینشی شدم. برخورد گزینش گران نسبت به قبل تفاوت فاحشی داشت و بهتر شده بود.

یکی از داوطلبان آزمون استخدامی آموزگاری که به دلیل انتشار محتوای نامناسب در شبکه‌های اجتماعی مشمول کد گزینشی شده بود، گفت: من در گذشته اشتباهی کردم و الان نباید به خاطر آن اشتباه، آینده ام تباه شود.

رویکرد جدید گزینش معلمان در آزمون‌های استخدامی

تغییر سریع مسئول اداره گزینش کل کشور در همان روزهای ابتدایی دولت چهاردهم

دولت چهاردهم از همان روزهای ابتدایی فعالیت خود، شعار وفاق و همدلی را مطرح کرد و با دستور رئیس جمهور، در اولین تغییرات کابینه‌ای، محمد جعفر قائم پناه به عنوان معاون اجرایی رئیس‌جمهور و مسئول اداره امور گزینش کشور منصوب شد. همین موضوع نشان دهنده لزوم تغییر در نگرش هسته‌های گزینشی بود که پزشکیان به سرعت برای آن آستین بالا زد.

پس از رأی اعتماد مجلس به وزیر آموزش و پرورش، علی کاظمی، وزیر آموزش و پرورش نیز رضا روستایی را به عنوان مدیرکل دبیرخانه گزینش وزارت آموزش و پرورش انتخاب کرد.

روستایی از همان ابتدای فعالیتش، از برنامه‌های این دبیرخانه برای کاهش خطاهای انسانی و بررسی صحیح پرونده‌های داوطلبان در سریع‌ترین زمان و بر اساس قانون گزینش و آئین‌نامه‌های هیئت عالی گزینش خبر داد.

به دنبال دوری از افراط و تفریط هستیم

رضا روستایی مدیرکل دبیرخانه گزینش وزارت آموزش و پرورش در گفتگو با خبرنگار مهر درباره رویکرد دبیرخانه گزینش در دولت چهاردهم گفت: شعار ما رعایت عدالت و حق داوطلب و توجه به نظام تعلیم و تربیت به صورت توأمان است و در این راه، توجه ما به دوری از افراط و تفریط است. ما به دنبال تحقق گزینش عدالت محور هستیم و در این زمینه، تغییرات خوبی نسبت به گذشته شکل گرفته است.

پیش تر، مدیرکل دبیرخانه گزینش وزارت آموزش و پرورش از تأیید ۵۴۶۱ داوطلب آزمون استخدام آموزش و پرورش و دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان که در گزینش رد شده بودند، در بررسی مجدد خبر داده بود.

گرچه تغییرات در فرایند گزینش و بررسی به اعتراضات در مرحله اول و دوم برای بسیاری از داوطلبان مشهود و ملموس است اما هستند کسانی که در راه پوشیدن لباس مقدس معلمی، هنوز راه نرفته در پیش دارند و باید در مراحل بعدی از شایستگی و کفایت خود دفاع کنند.

آنچه به وضوح مشخص است، عمل به قانون اولویت دبیرخانه گزینش آموزش و پرورش است و در چارچوب آن، سعی می‌شود با دیده رأفت و عدالت، پرونده داوطلبان بررسی شود.


منبع:خبرگزاری مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا