زندگی > خانواده

رفتن به سفر می تواند رابطه آسیب دیده شما را نجات دهد



به گزارش همشهری آنلاین ، اگر ارتباط و صمیمیت بین زوجین دستخوش شکست شود، تغییر منظره شاید بتواند رابطه را ترمیم کند. مطمئناً همیشه هم به تنهایی عمل نمی کند و شاید کافی نباشد، اما خیلی وقت ها سفر می تواند زخم های رابطه را التیام ببخشد.

این سفر نباید یک سفر تفریحی معمولی باشد؛ رعایت برخی اصول و اندیشیدن برخی تمهیدات می تواند این سفر را برای تان خاطره کند، خاطره ای شیرین که رابطه عاطفی تان را نجات می دهد.

آیا رفتن به سفر می تواند رابطه شما را نجات دهد؟

بی شک زندگی زناشویی فراز و فرود های خاص خودش را دارد. همه روابط در شرایطی دوران سختی را پشت سر می گذارند.مواقعی وجود دارد که ارتباط روان نیست، صمیمیت عاطفی به تدریج از بین می رود و شک و تردید در مورد ارتباط هر دو عضو را هدف می گیرد.

به نظر می رسد در این مواقع بیرون آمدن از روال عادی و برنامه ریزی برای دوری از تعهدات روزمره راه حل مشکلات باشد.

سفر راه حلی دائمی یا موقت

سفر گزینه ای است که بسیاری از مردم به آن روی می آورند و برخی بر این باورند که نتایج خوبی به دست می دهد.با این حال، گاهی اوقات ممکن است راه حل موقتی باشد که وضعیت را بدتر می کند. همه اینها به یک سری متغیرهایی بستگی دارد که در زیر به آنها می پردازیم.

سفر ترمیم کننده روابط مخدوش عاطفی

این ایده که فرار یک زوج از شرایطی که روی روابط شان تاثیر منفی گذاشته است نه دور از ذهن است و نه ساده لوحانه.در واقع، برخی از مطالعات این فرضیه را تایید می کنند.مطالعات حاکی از این هستند که سفر مشترک رضایت را افزایش می دهد، احتمال طلاق یا جدایی را کاهش می دهد، ارتباطات را بهبود می بخشد و به گسترش فضای صمیمیت کمک می کند.

چرا سفر نجات بخش رابطه است؟

فعالیت های مشترک در زمان فراغت ارتباط مستقیمی با رفاه و رضایت زوج دارد. بدون شک، گریز زدن از سختی ها فرصتی را برای اختصاص زمان بیشتری به این سرگرمی رایج به دست می دهد.

در زندگی روزمره، به دلیل تعهدات شغلی و شخصی، زمان اختصاص به خانواده و همسر به طور فزاینده ای کاهش می یابد.بنابراین، در طول سفر، می توان از زمان مشترک بیشتری لذت برد که به زوجین امکان می دهد این صمیمیت عاطفی را بازسازی کنند.

علاوه بر این، تحقیقات نشان می دهد که سفر منبعی از احساسات مثبت است. برنامه ریزی یک سفر و انجام آن باعث ایجاد شادی، اشتیاق و آرامش می شود.همین احساسات بر نحوه ارتباط ما با همسرمان تأثیر می گذارد. در سفر آرام تر، بردبارتر و دوستانه تر هستیم، تمایل به همکاری و مذاکره بالا می رود.

رفتن به سفر فرصتی عالی برای بهبود ارتباطات است، به خصوص در زوج هایی که معمولاً ارتباط سخت شده است.به همین دلیل است که با ترک خانه و تغییر روال،دگرگونی پویای روزانه به دست می آید. روالی که در آن چنان غرقیم، که چیزهای مهم تر زندگی را از یاد می بریم.

وقتی یک مقصد مشترک را انتخاب می کنیم ناخودآگاه ارتباطات سیال و تبادلات مثبت می شوند.سفر به قصد التیام بخشیدن رابطه بسته به میزان درگیری زوجین می تواند از صفر تا صد رابطه را احیا کند.

نیاز به اقدامات بیشتر

با وجود مزایای فوق، رفتن به سفر همیشه برای یک زوج مترادف با خروج از بحران نیست. باید در نظر داشت که این مزایا ممکن است موقتی باشند و پس از بازگشت به خانه، مشکلات ارتباطی، استرس و عدم تعهد همچنان وجود داشته باشند.

علاوه بر این، گریزی مشترک برای تقویت پیوندها در زوج هایی که عمیقاً می کوشند رابطه را درست کنند، یا زوج هایی که درگیر مسائل سطحی، مشخص یا جزئی هستند، کمک کننده است.از سوی دیگر، اگر زوج بحران عمیقی را از سر می گذرانند، مشکلات صرفاً با سفرحل نمی شوند، حتی امکان افزایش آنها وجود دارد.

از یک طرف، سفر می تواند یک پرانتز فانتزی باشد که به ظاهر با چوب جادویش مشکلات زوجین را محو می کند. اما پس از بازگشت به زندگی روزمره، دیری نمی پاید که اگر مذاکره، گفتگو، تصمیم گیری و انجام مجدد پروژه های مشترک صورت نگیرد، مشکلات در این زمینه حل نشده به قوت خود باقی می مانند.

علاوه بر این، اگر زوجین دچار اختلافات جدی باشند، محصور شدن در یک مقصد جدید، می تواند باعث سرزنش، رنجش و نارضایتی شود.

اگر سفر شرایط خاصی را ایجاد کند، می تواند رابطه شما را نجات دهد به طور کلی، بحران رابطه با یک پرواز کور و موقت به سمت افق های جدید از بین نمی رود. در واقع ضروری است که این نوع اقدامات با یک بررسی عمیق و مشترک همراه باشد.

پیشنهاداتی برای اینکه سفر موثرتر عمل کند:

در ابتدا به این فکر کنید که :

چه مشکلاتی در رابطه وجود دارد؟ چه اتفاقی دارد می افتد که قبلاً اتفاق نمی افتاد؟

پاسخ به این پرسش ها در هر دو طرف رابطه متفاوت است و بستگی دارد به علت درگیری های دائمی، بی تفاوتی ها در شرایطی خاص، فقدان صمیمیت یا حتی رابطه فیزیکی .

طبق نظریه مثلثی استرنبرگ، بسته به اینکه رابطه شما از فقدان کدام اصل آسیب دیده است: اشتیاق، صمیمیت یا تعهد، راهکارها برای ترمیم رابطه متفاوت هستند.

چه احساسی دارم؟ به چه چیزی نیاز دارم؟ یک امکان خوب برای شروع این است که به جای تمرکز بر یافتن ایرادات طرف مقابل تان به نقطه ضعف های خودتان فکر کنید. ابتدا بکوشید اگر ایرادی از سمت شما وجود دارد، دستکم به آن فکر کنید و تلاش تان را بکنید که رفع اش کنید.

کاوش در خود و شناسایی احساسات و نیازهای تان برای اینکه بتوانید بعداً با آنها ارتباط برقرار کنید، بسیار مهم است.

برای بهبود چه کاری می توانم انجام دهم؟ چه چیزی می توانم به رابطه مشترک مان اضافه کنم؟ مسئولیت پذیرفتن در این زمینه، پذیرش اشتباهات یا زمینه های بهبود خود و متعهد شدن به انجام شان ضروری است. شاید متوجه شده باشید که باید قاطعانه تر، صبورتر یا همدلانه تر با شریک زندگی خود رفتار کنید. مطمئن باشید یادگیری این کار تفاوت را ایجاد می کند.

هر سفری در جایگاه یک زوج عاطفی، با هدف حفظ یک رابطه، مستلزم یکسری فعالیت ها و از خودگذشتگی های اضافی برای تحکیم پیوند است.

راه حل های مشترک

تنها زمانی که هر دو عضو وضعیت و شرایط مشترک شان را تجزیه و تحلیل کنند، می توانند آن را به اشتراک بگذارند و به دنبال راه حل های مشترک باشند.

با چنین مقدمه چینی ذهنی و عملی، برخی تغییرات ساده، مانند داشتن یک قرار ملاقات ماهانه، تا تصمیم به درخواست کمک حرفه ای همه می توانند کمک کننده باشند. تکرار می کنیم که در همه موارد، تأمل اولیه در مورد کلیت رابطه و میل باطنی به حفظ آن ضروری است . در چنین شرایطی سفر واقعاً همان راه حلی است که رابطه شما را نجات می دهد

یادتان باشد که هدف از این سفر یافتن فضاهایی فردی برای درون نگری در خود و در رابطه با شریک زندگی مان است. تغییر منظره و رهایی از تعهدات شغلی و شخصی فرصتی به دست می دهد تا شریک عاطفی تان را دریابید، تعهدات تان را در قبال او انچام دهید.

روی نیازهای رابطه تمرکز کنید و قدر لحظه های با هم بودن را بدانید. قدر تلاش های مشترک برای ساختن یک زندگی مشترک. این سفر را تجربه کنید و در آن از صمیمیت، ابراز عشق و محبت چیزی کم نگذارید.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا