استان ها > خراسان رضوی

رصد سلامت میکروبی آب شرب مشترکین خراسان رضوی با انجام بیش از ۷۳ هزار آزمون باکتریولوژی



حسین امامی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به پوشش ۹۶ شهر و ۲۲۷۰ روستا توسط شرکت آب و فاضلاب استان، اظهار کرد: آزمایشگاه‌های باکتریولوژی آب در استان مسئول کنترل و ارزیابی مستمر آب شرب در سه حوزه تأمین، ذخیره و توزیع هستند.

وی افزود: این آزمایشگاه‌ها وظیفه کنترل کیفیت آب شرب یک میلیون و ۳۵۰ هزار مشترک شهری و روستایی را بر عهده دارند و در این راستا، ۱۹ آزمایشگاه باکتریولوژیک در سطح استان فعالیت می‌کنند.

امامی با بیان اینکه امور بهداشتی و کلرزنی مخازن آب روستاها توسط آبداران و تحت نظارت بهورزان و کارشناسان مرکز بهداشت و مرکز پایش و نظارت آب و فاضلاب انجام می‌شود، ادامه داد: تاکنون در سطح روستاهای استان، کلرسنجی و آزمون‌های میکروبی، فیزیکوشیمیایی و فلزات سنگین از منابع، مخازن و شبکه توزیع آب انجام شده است. نتایج آزمایشات به صورت فصلی جمع‌آوری و در اختیار مراکز ششگانه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قرار می‌گیرد.

مدیرعامل آب و فاضلاب خراسان رضوی با تأکید بر اهمیت بهداشت آب شرب، گفت: تمامی نمونه‌ها پس از آزمایش‌های میکروبی، به‌طور مجدد نمونه‌برداری می‌شود و تنها پس از حصول اطمینان از کیفیت مطلوب، اجازه مصرف از شبکه توزیع داده خواهد شد. آزمایشگاه‌های باکتریولوژی استان که موفق به اخذ گواهینامه استاندارد ایزو ۱۷۰۲۵ شده‌اند، نقش کلیدی در اطمینان از دقت و صحت نتایج آزمایشات دارند.

سرمایه‌گذاری ۶۲ هزار میلیارد ریالی در صنعت فاضلاب خراسان رضوی

امامی همچنین از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در صنعت فاضلاب استان خراسان رضوی خبر داد و گفت: طرح‌ها و پروژه‌های متعدد فاضلاب در شهرهای تربت حیدریه، سبزوار، نیشابور، خواف و تایباد به ارزش ۶۲ هزار میلیارد ریال در حال اجرا است. با بهره‌برداری از تصفیه‌خانه‌های در دست احداث، ظرفیت تصفیه فاضلاب استان از ۸۷ هزار مترمکعب به ۱۷۷ میلیون مترمکعب در شبانه‌روز خواهد رسید و تولید پساب سالانه از ۳۰ میلیون مترمکعب به ۵۰ میلیون مترمکعب افزایش پیدا خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی پیشرفت این پروژه‌ها را بین ۱۰ تا ۱۰۰ درصد اعلام کرد و افزود: در این راستا، ۱۵۵۸ کیلومتر شبکه جمع‌آوری و بیش از ۵۰ کیلومتر خط انتقال فاضلاب در سطح استان اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه ۲۵۶ هزار مشترک در سطح استان تحت پوشش خدمات جمع‌آوری و دفع بهداشتی فاضلاب قرار دارند، گفت: با بهره‌برداری از تصفیه‌خانه‌های جدید، ضریب برخورداری استان از شبکه جمع‌آوری فاضلاب از ۳۲ درصد به ۵۵ درصد افزایش خواهد یافت، که انقلابی در بازچرخانی فاضلاب استان به شمار می‌رود.

انتهای پیام


منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا