ردیفهای اعتباری حفاظت و مطالعات خاک احیا میشود
به گزارش خبرنگار مهر، یحیی رمضانی ظهر یک شنبه در همایش روز جهانی خاک در شهرکرد، با اشاره به پنجم دسامبر روز جهانی خاک، اظهار کرد: بنیانگذار روز جهانی خاک به جهانیان هشدار داد که نابودی خاک یعنی نابودی بشریت، زیرا میدانیم که حلقه مفقوده اکوسیستم امروزی انسانها هستند.
وی افزود: بعد از اینکه ۱۲۰ سال از زمان قانون فرسایش خاک در دنیا میگذرد، در سال ۱۳۹۸ در ایران این قانون در مجلس شورای اسلامی مصوب شد، اما هیچکدام از بندهای آن اجرایی نشد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: قانون مجلس در حالی در ایران اجرایی نمیشود که فرسایش خاک در ایران سه برابر بیشتر از میانگین قاره آسیا و ۲۰ برابر بیشتر از میانگین جهانی است.
رمضانی عنوان کرد: از ۱۳ اقلیم جهانی ۱۱ اقلیم آن در ایران است، دو نقطه بسیار مشابه به لحاظ اقلیمی در دنیا یکی ایران و دیگری ایالت متحده آمریکا هستند، با اینکه این ۱۱ اقلیم در کشور وجود دارد اما ششمین تولیدکننده کربن در جهان هستیم و در آینده جز هفت کشور خشک دنیا خواهیم شد.
وی با اشاره به اینکه از نظر عمر زمینشناسی ایران دارای کوهستانهای جوان و زمینهای با شیب بسیار تند است خاطرنشان کرد: ماده ۱۸ قانون حفاظت از خاک بر برخورد قضائی و جزایی با عاملان سرقت و دستاندازان به خاک تاکید دارد، همچنین دستگاه قضا باید نسبت به استقرار و احیای دادگاه حفاظت از خاک اقدام کند و در نهایت در سازمان برنامه و بودجه تلاش میکنیم تا ردیفهای اعتباری حفاظت و مطالعات خاک احیا شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: سازمانهای مردمنهاد، مرکز تحقیقات کشاورزی، سازمان نظام مهندسی کشاورزی باید تلاش کنند از ظرفیت جوانان در فناوریهای نوین کشاورزی استفاده کنند.
رمضانی بیان کرد: فعالسازی کمپینهای آگاهیبخش و تحریک افکار جامعه در استان و در کشور پیرامون خطر فرسایش خاک باید شکل بگیرد.
وی تاکید کرد: از همه اندیشمندان و نخبگان حوزه کشاورزی درخواست دارم چنانچه در خصوص کشاورزی، آب و خاک، جنگل و مرتع، باغبانی، زراعی، دامی و… طرح مطالعاتی با بازده اقتصادی دارند، از طریق سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری به سازمان مدیریت و برنامهریزی استان ارجاع دهند تا برای اجرای آن تأمین اعتبار صورت گیرد.