جهان > آمریکا و اروپا

جنگ یا فرار؟ مردم اوکراین راه دوم را انتخاب می‌کنند



ارتباط فردا: یکی از مهاجران روز چهارشنبه به این شبکه تلویزیونی آلمانی گفت: «مرزهای بسته، اوکراین را به زندانی برای مردان تبدیل کرده است.» او افزود که هیچ فایده‌ای در دفاع از یک سیستم فاسد نمی‌بیند.

به گفته این مرد، بسیاری از اوکراینی‌ها نه برای یک هدف، بلکه تحت فشار می‌جنگند و بسیاری از آنها احساس می‌کنند «به سادگی از دست رفته و ویران شده‌اند.» او گفت که تصمیم به فرار گرفته است زیرا باور ندارد که مرز در آینده نزدیک باز شود.

در شرایطی که اوکراین از کمبود نیروی نظامی رنج می‌برد، مهاجر دیگری گفت: «آنها مردم را می‌گیرند و به جنگ می‌فرستند. این برده‌داری است.» او افزود نمی‌خواهد از کشوری دفاع کند که «در آن دولت و الیگارش‌ها مالک همه چیز هستند و مردم مالک هیچ چیز نیستند.»

در اواخر اکتبر، «آنا اسکوروخود» قانونگذار اوکراینی گفت بیش از ۱۰۰۰۰۰ نظامی اوکراینی از فوریه ۲۰۲۲ از نیروهای مسلح اوکراین فرار کرده یا داوطلبانه واحدهای خود را ترک کرده‌اند. این تحولات در شرایطی رخ می‌دهد که جنگ به نفع کی‌یف پیش نمی‌رود و این کشور با معضل فرار سربازان دست و پنجه نرم می‌کند.

به زودی جنگ اوکراین وارد سومین سال خود خواهد شد و همچنان با دخالت غرب و ارسال کمک‌های نظامی به کی‌یف، مسیر صلح میان روسیه و اوکراین دشوار شده و هنوز هیچ چشم‌اندازی برای مذاکرات میان این ۲ کشور وجود ندارد.

در بهار امسال حداقل سن نظام وظیفه در اوکراین از ۲۷ به ۲۵ سال کاهش یافت تا جوانان بیشتری بتوانند در جبهه‌ها بجنگند. اما کم نیستند جوانانی که توانسته‌اند از کنترل سنگین پلیس مرزی اوکراین فرار و با عبور از منطقه کوهستانی مارامائوریس و رودخانه تیسا خود را به رومانی برسانند.

کی‌یف نه تنها در تسلیحات با کمبود مواجه است که در نیروی انسانی هم مشکلات زیادی دارد. دولت اوکراین به همین دلیل تدابیری را برای افزایش جذب نیرو ترتیب دیده است. جوخه‌های استخدام سرباز گاهی در خیابان‌ها پرسه می‌زنند و کسانی را که برای حضور در جبهه ثبت‌نام نکرده‌اند را شکار می‌کنند.

بر اساس داده‌های گردآوری شده توسط وال استریت ژورنال، بیش از ۴۴ هزار مرد اوکراینی از زمان آغاز جنگ به رومانی، مولداوی و اسلواکی گریخته‌اند. این رقم شامل کسانی که به لهستان و مجارستانه رفته‌اند و یا افرادی که با پرداخت رشوه موفق شده‌اند مجوز خروج از این کشور را دریافت کنند، نمی‌شود. تلاش‌ها برای رسیدن به رومانی و مولداوی از طریق کوه‌ها انجام می‌شود اما آمارها حکایت از آن دارد که تلاش‌ها برای استفاده از اسناد جعلی برای خروج از کشور از آن هم بیشتر است.

به گفته پلیس مرزی رومانی، تعداد ورود غیرقانونی به رومانی از ژانویه ۲۰۲۴ نسبت به سال‌های گذشته دو برابر شده است. از ژانویه، بیش از ۷ هزار اوکراینی غیرقانونی وارد این کشور شده‌اند که در مقایسه با ۳ هزار و ۸۰۰ نفری در سال ۲۰۲۳ و ۴ هزار و ۵۰۰ نفر در سال ۲۰۲۲ افزایش چشمگیری داشته است.

انتهای پیام


منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا