اقتصادی

تولید ۴۶۰ هزار تن بذر گندم در کشور در سال زراعی جاری



به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری سلامت(طبنا)، سهراب‌ سهرابی‌ در حاشیه گردهمایی معاونان تولیدات‌ گیاهی سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌های کشور در تبریز در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: برنامه سال زراعی جاری در محصول گندم ۶ میلیون هکتار است که خوشبختانه امسال با سعی‌ و تلاش شرکت‌های تامین کننده بذر، بیش از ۴۶۰ هزار تن انواع‌ بذور گندم آبی، دیم و دوروم تهیه شده است که دارای خواص ژنتیکی بسیار خوبی هستند و سازگاری خوبی با مناطق هستند.

وی افزود: این بذور را موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر، موسسه تحقیقات دیم کشور و شرکت‌های ‌دانش‌بنیانی که در سطح کشور داریم تولید کرده‌اند که دارای پتانسیل‌ عملکرد بالا و خواص کیفی خوبی بوده و در حال فرآوری و توزیع هستند.

مجری طرح‌ گندم وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: در حوزه‌ گندم با اقدامات فنی که‌ در عرصه اراضی کشور انجام دادیم یک روند رو به رشد ارتقا کیفیت را رقم زده‌ایم. کیفیت در گندم شامل افزایش میزان پروتئین، افزایش سختی دانه،افزایش‌ درصد گلوتن مرطوب است که بر اساس بررسی‌های انجام شده در ۱۳ سال گذشته رشد این خواص کیفی کاملا مشهود است.

وی با اشاره به تامین ۴۰ تا ۵۰‌ درصد پروتئین و انرژی‌ مردم‌ کشور از گندم و فرآورده‌های مرتبط با آن، گفت: رشد کیفیت گندم به سلامت جامعه نیز کمک می‌کند.

سهرابی به همکاری وزرات جهاد کشاورزی، سازمان ملی استاندارد، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در زمینه تولید آرد کامل اشاره‌ کرد و گفت: تولید آرد کامل از سال گذشته و با هدف تولید نان کامل در کشور آغاز شده است. در آرد کامل حداکثر ۴ درصد سبوس دانه حذف می شود و ۹۶ درصد بقیه اجزا گندم شامل لایه بعدی سبوس، جوانه گندم و محتویات آندوسپرم دانه تبدیل به آرد می‌شود که دارای خواص کیفی بسیار بالاتری نسبت‌ به آرد معمولی است.

وی در پایان سخنان خود افزود: آرد کامل به سلامت جامعه کمک می‌کند و دیابت، بیماری‌های دستگاه گوارش و سرطان را کاهش می‌دهد.

انتهای پیام


منبع:خبرگزاری سلامت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا