تدوین اطلس سرمایهگذاری در پارکهای علم و فناوری برای ۱۰۰۰ پروژه راهبردی در کشور
ارتباط فردا: دکتر محمدنبی شهیکیتاش در مراسم تکریم و معارفه رئیس پارک علم و فناوری گلستان، موضوع تأمین اراضی مورد نیاز این پارک را موضوع مهمی یاد کرد که باید برای تحقق این هدف تلاش کنیم.
وی با تأکید بر اهمیت توسعه زیرساختهای پارک علم و فناوری در گلستان، ادامه داد: انتظار داریم مسئولان این استان کمک کنند بخشی از مشکلات مربوط به اراضی پارک حل شود و در این مسیر نیاز داریم ردیفهای تملک داراییهای سرمایهای برای پارک شکل دهیم.
شهیکی با اشاره به مزیتهای پارکهای علم و فناوری اظهارکرد: پارک ویژگیهای منطقه آزاد را از نظر معافیت مالیات بر درآمد و مالیات بر نیروی انسانی، مالیات بر ارزش افزوده و قوانین بیمه برخوردار است که پارک گلستان به رغم تلاش بسیار موثری که در این سالها انجام شد نتوانست از این مزیتها استفاده کند و باید در سطح ملی کمک کنیم تا ظرفیتی برای این پارک شکل بگیرد.
وی زمینهسازی برای ورود نیروی انسانی از دانشگاه به پارکها را از دیگر موضوعات مهم و راهبردی برشمرد و گفت: سرمایهگذاری بر روی منابع انسانی بسیار مهم است؛ اگر زیرساختهای فیزیکی را توسعه دهیم اما مناسب با آهنگ رشد نیروی انسانی توانمند نباشد، مشکلات حل نخواهد شد. به همین منظور یک پروژه را به صورت اختصاصی در قالب طرح «نوآفرین» برای پارک گلستان در نظر گرفتهایم. در این طرح ورود نیروی انسانی با اولویت فعالیت در فناوریهای زیستی را برای پارک پیشبینی کردیم.
معاون نوآوری و فناوری وزیر علوم گفت: یکی از برنامههای عملیاتی رئیس جدید پارک باید پیادهسازی مدل مبتنی بر مراکز نسل جدید در مراکز رشد باشد و ما نیز خط اعتباری و منابع مالی را برای تقویت این چرخه پیشبینی میکنیم.
وی بر بهرهگیری از ظرفیتهای قانونی برای توسعه زیرساختها و فعالیتهای پارک علم و فناوری در گلستان تأکید کرد و گفت: یکی از مهمترین ظرفیتهایی که در قانون جهش تولید دانشبنیان دیده شده، مواد ۱۱ و ۱۲ و ۱۳ است که یکی از سرفصلهای آن توسعه پارکهاست که گلستان از این ظرفیت قانونی نتوانسته تا به حال استفاده کند. تأکید جدی ما این است که فرصت استفاده از ماده ۱۱ و ظرفیت اعتبار مالیاتی را در استان ایجاد کنید. خیلی از پارکهایی که در دو سال اخیر توانستند جهش معنادار داشته باشند در موضوع استفاده از این ماده قانونی بوده است.
شهیکی بیان کرد: ماده ۱۲ قانون دانشبنیان نیز دست استانداران را باز گذاشته است و اجازه میدهد تا ۵ درصد از منابع مالی و ردیف تملک دارایی استان را برای توسعه زیرساختهای پارک اختصاص دهد. ارزیابیهای ما در این بخش نیز نشان میدهد که گلستان کمترین تخصیص را در این بخش داشته است و نسبت به میانگین فاصله زیادی دارد.
وی با بیان اینکه پارکهای علم و فناوری باید به سمت اتمسفر اقتصادی برود، گفت: مکانیزم پارکها باید به سمت تأمین مالی نوآورانه برود و در این مسیر نیاز داریم صندوقهای مخاطره پذیر در استان ایجاد شود که گلستان در این زمینه هم موفق نبوده است ،شهیکی ادامه داد: پارکهای پیشرو توانستند مدلهای مالی نوآورانه مانند صندوقهای پیای را شکل دهند. توسعه مالی شرکتهای دانشبنیان و فناور، شکلگیری صندوق سرمایهگذاری نوآوری موضوع بسیار مهمی در این استان است و باید بر روی نهادسازی مالی در پارک کار جدی شود و تا نوع نگرش ما از رویکرد بودجهای به تأمین مالی نرود، کارها کوچک خواهد بود.
وی افزود: شکلگیری مرکز رشد مبتنی بر مدلهای جدید را در پارکهای کشور در دستور کار داریم که یکی از پایلوتهای اجرایی ، استان گلستان خواهد بود.
وی به تدوین اطلس سرمایهگذاری برای یکهزار پروژه سرمایهگذاری در کشور اشاره کرد و گفت: تاکنون پارک علم و فناوری استان ۱۵ پروژه سرمایهگذاری راهبردی را معرفی کرده است. انتظار داریم در این مدلها و تجربههای جدید، پارک استان نقش ویژهای را ایفا کند.
شهیکی در پایان ضمن قدردانی از تلاشهای پاکنژاد رئیس قبلی پارک علم و فناوری گلستان از مومنی به عنوان نیروی بسیار توانمند و با اراده یاد کرد و گفت: رئیس جدید پارک شناخت خوبی از ادبیات حوزه فناوری و این اکوسیستم دارد و با توجه به دغدغهمندی و دارا بودن نگاه توسعهای، میتواند این مشکلات را رفع کند.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، در پایان از زحمات دکتر حامد پاکنژاد با اهدای لوح یادبود تقدیر شد و دکتر حسین مومنی با اهدای حکم صادره از سوی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان رییس جدید پارک علم و فناوری گلستان منصوب شد.
انتهای پیام
منبع:ایسنا