استانها > خراسان رضوی

اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای مردم را | نباید دین مردم ابزار مدیریت دنیای مردم شود



به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، آیت الله سید احمد علم الهدی در خطبه های نماز جمعه مشهد به بیان فضائل ایشان پرداخت و اظهار کرد: بزرگ‌ترین امتیاز وجود اقدس حضرت فاطمه علیها سلام، جامعیت آن حضرت نسبت به تمام فضائل بود.وی ادامه داد: زهرای اطهر وجود مقدسی است که در هر بعدی از ابعاد زندگی ما اسوه است چه در عرصه‌های سیاسی و تکلیف‌مداری بی‌نظیر است، چه در مسائل و شئون داخلی زندگی و چه در محور زندگی انسانی‌مان که جریان خانواده است، زهرای اطهر اسوه است.

محور کانونی در خانواده، زن است

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان این‌که فاطمه زهرا علیها سلام در کنار اسوه بودنش در همه مسائل، به ما ثابت می‌کند و در خانواده زن محور هست، افزود: آنچه در زندگی انسانی ما، بنیان‌ها و بنیادهایی که در زندگی وجود دارد، اصالت دارد مسئله خانواده است.

وی با اشاره به روایتی از پیغمبر اکرم که فرمودند «هیچ بنایی در نزد خدا محبوب‌تر از مسئله ازدواج و تشکیل خانواده نیست، خاطرنشان کرد: فردی خدمت امیرالمؤمنین علیه‌السلام رسید که اهل عبادت و تهجد بود ولی مجرد بود، ایشان او را خطاب قرار دادند که «ای دشمن کوچک خودت که به امر ازدواج اقدام نکردی، زندگی تو محور ندارد» چون محور زندگی و حیات انسانی انسان خانواده است یعنی جایی که مهر، محبت و گرماگرمی عشق و محل تحقق همه آرمان‌ها و آرزوهاست.

شب یلدا، ارزش تمدنی ایرانی در اهمیت خانواده

آیت‌الله علم‌الهدی با تأکید بر این‌که محور اصلی در کانون زندگی خانوادگی، زن است، تصریح کرد: خانواده در زندگی ما خیلی اصالت دارد، می‌بینیم در تمدن ایرانیان ما مسائل عاطفی و فطری کاملأ رعایت شده همچون شب یلدا؛ مسئله شب یلدا که جزو اصول سنتی ایرانی به شمار می‌رود، یک ارزش تمدنی برای اهمیت دادن به خانواده است.

وی اضافه کرد: این که در طولانی‌ترین شب سال افراد نزد پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها جمع می‌‍شوند یعنی حضور در کنار ریشه‌های خانواده.امام جمعه مشهد مقدس با بیان این‌که مراسم سنتی شب یلدا، عظمت دادن به جریان خانواده است، عنوان کرد: این سنتی ایرانی است و دستورات دینی ما در مسئله صله رحم و اهمیت دادن به خانواده این سنت را تأیید می‌کند، کسای که به این سنت عمل می‌کنند، برکت‌ها و خیراتی در زندگی آنان جاری می‌شود که در طول سال از آثار آن بهره‌مند می‌شوند.

زن کانون آرامش و تربیت در خانواده است

وی با انتقاد از برگزاری آیین خانوادگی شب یلدا به شیوه‌هایی به دور از فرهنگ و رسوم ایرانی، تصریح کرد: صدیقه اطهر علیها سلام دو اصل را در خانواده ثابت کردند، این که خانواده هم «آرامش‌گاه» و هم «پرورش‌گاه» است و کارگردان قطعی، هنرنمای جدی و قهرمان فعال میدان آرامش‌گاه و پرورش‌گاه خانواده، زن هست.

آیت‌الله علم‌الهدی افزود: امیرالمؤمنین می‌فرمایند «من هروقت وارد خانه می‌شوم و زهرا را می‌بینم، در آن زمان من آرامش کامل پیدا می‌کنم و هرگاه به زهرا نگاه می‌کنم، هرچه حزن و اندوه دارم برطرف می‌شود»، این نقش آفرینی زن در آرامش‌گاه برای زندگی و خانواده است.

وی با بیان این‌که نقش تربیتی و آموزشی در خانواده متعلق به مادر است، اضافه کرد: خداوند سرمایه‌هایی در وجود زن قرار داده که هم محور آرامش‌بخشی و هم محور تربیت و پرورش در کانون خانواده باشند، بانوان ما باید به این اصل توجه کنند که این موقعیت و اصل فراموش نشودامام جمعه مشهد مقدس اضافه کرد: در سوره فرقان در بیان خصوصیات عبادالرحمان آمده «خدایا به ما از همسرانمان و فرزندانمان قرة اعین ببخش»، قرةاعین یعنی وقتی چشمش به زن و فرزندش می‌افتد، سکونت و آرامش پیدا می کند و این چشم دیگر به غیرِّ او توجه نمی‌کند.

وی تأکید کرد: زن از دو جهت نقش‌آفرین است، اول در آرامش بخشی و دوم در حفظ نگاه همسر که مبتلا به منکرات و انحراف نشود؛ آنچه بنای طلایی و ارزشمند خانواده را دچار رخنه می‌کند و ابزار اصیل آرامش‌بخشی را از آدم‌ها می‌گیرد، مسئله بی‎‌حجابی است.

بی‌حجابی عامل تزلزل خانواده‌ها

آیت‌الله علم‌الهدی بیان کرد: وقتی حجاب نبود، یعنی خانم خانه‌ای که آرامش بخش خانواده هست مورد طمع نگاه دیگر مردها قرار بگیرد و اگر چنین اتفاقی افتاد، آن زن دیگر آرامشی ندارد و اگر بنا شد مردی که تمام چشمش به همسرش است، به اطراف و منظره‌های رنگارنگ افزاد بی‌حجاب بیفتد، نگرانی، تردید و ناآرامی جای آرامش را می‌گیرد.

وی تأکید کرد: در جامعه‌ای همچون جامعه دینی ما قابل قبول نیست که عده‌ای فضای خصوصی و اتاق خوابی‌شان را در خیابان به مردم نشان بدهند، این کار آرامش همه خانواده‌ها را بهم می‌زند و در مقابل دستگاه‌های ما نیز بی‌تفاوت باشند، این درست است؟

نماینذه ولی فقیه در خراسان رضوی با انتقاد از برخوردهای سیاسی با قانون عفاف و حجاب، تصریح کرد: این درست است که قانون مصوب را ابلاغ نکنند، مردم درگیر مسائل دیگری بشوند تا بتوانند مشکلات معیشتی را تحمل کنند، این مدیریت درست است؟ چه کسی از این اتفاق راضی می‌شود؟ اگر بناست ما وظیفه مدیریت این جامعه را داشته باشیم، اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای مردم.

وی با تأکید بر این‌که نباید دین مردم ابزار مدیریت دنیای مردم شود، خاطرنشان کرد: دو سال کارشناسان، حقوق‌دانان و فقها مطالعه کرده و قانونی را آماده کردند، ممکن است آقایی به بخشی از قانون اشکال وارد کند و اشکالش هم وارد باشد اما نمی‌شود قانون مصوب را ابلاغ نکرد که نارضایتی‌ها دیده نشود.


منبع :همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا