افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی منجر به افت کیفیت آموزش شده است
به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت(طبنا)،سید محمد جمالیان با بیان اینکه افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی نیازمند زیرساخت است، گفت: در زمانی که رئیس دانشگاه علوم پزشکی بودم متوجه شدیم متأسفانه زیرساختهای لازم برای افزایش ظرفیت پزشکی در اختیار نداریم.
وی با یادآوری این موضوع که در دانشگاههای علوم پزشکی باید کسانی را تربیت کنیم که در هر نقطه به امر طبابت و ارتقای سلامت مردم میپردازند، تصریح کرد: متأسفانه افزایش ظرفیتهای پزشکی با لحاظنشدن منابع و مکانهای مناسب آموزشی، منجر به افت کیفیت آموزشی شده است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به گلایه اعضای هیئتعلمی دانشگاههای علوم پزشکی از نبود زیرساختهای لازم برای افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی عنوان کرد: در حال حاضر با افزایش ظرفیت دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی، فضای آموزشی لازم را برای دانشجویان این رشتهها در اختیار نداریم و در نتیجه امکان حفظ کیفیت آموزش نیست که این مسئله منجر به افت کیفیت آموزش پزشکی شده است و این شرایط بهصورت مستقیم روی سلامت جامعه تأثیر خواهد گذاشت.
وی با اشاره به آمار دانشجویان حوزه پزشکی بیان کرد: در سال ۱۴۰۰، هشت هزار دانشجوپذیرش داشتیم؛ اما در حال حاضر این تعداد به ۱۵ هزار افزایش پیدا کرده است و نیاز به ۳۰ هزار میلیارد تومان بودجه، بابت زیرساختهای مکان آموزشی و تجهیزات مرتبط هستیم که متأسفانه فراهم نیست.
جمالیان با یادآوری اهدافی که برای افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی دانشگاههای علوم پزشکی است، گفت: هدف طراحان این بود که در بعضی از مناطق کشور بهویژه مناطق محروم احساس کمبود پزشک داریم که این احساس واقعی است. تصمیم گرفته شد با افزایش ظرفیت، این کمبود را جبران کنیم؛ اما واقعیت آن است که چنین اتفاقی رخ نخواهد داد؛ چون علت نبود پزشک، کمبود دکتر نیست.
وی در مصاحبه با رادیو گفتگو افزود: طبق آمار نظامپزشکی، در حال حاضر ۳۰ هزار پزشک فارغالتحصیل داریم که طبابت نمیکنند؛ زیرا نیازهای مالی و اقتصادی خود را نمیتوانند با این کار رفع کنند؛ درحالیکه یک قسمت از طرح تحول سلامت این بود که در مناطق محروم به پزشکهایی که خدمت میکنند، درآمد بیشتری پرداخت شود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طی اجرای طرح تحول سلامت، در یک بازه زمانی، در تمام مناطق محروم پزشکان زیادی حضور داشتند، اظهار کرد: متأسفانه با ناکام ماندن طرح تحول سلامت، شاهد هستیم این مناطق محروم، خالی از جمعیت پزشک شده است و حتی در مناطق غیرمحروم هم با کمبود پزشک مواجه شده است زیرا درآمد پزشکان در این مناطق و بخشها پایین است. علت این مسئله، عدم اجرای برنامههای توسعه پنجساله در حوزه سلامت است.
منبع:خبرگزاری سلامت