سوغات یلدایی که کام ایران را شیرین می کند؛ عسل مثل باقلوا
خبرگزاری مهر، گروه استانها: مازندران سوغاتهای بی نظیر و فراوانی دارد که باقلوا چندسالی به عنوان برند جدید به محصولات این استان اضافه شده است و حتی در سبد سوغات مسافران داخلی و خارجی قرار گرفته است.
کافی است در شهرهای ساحلی مازندران از جمله نوشهر و تنکابن و مناطق غربی استان کامتان را با سوغات نوبرانه منطقه یعنی باقلوا شیرین کنید و پس از آن تا سالها این محصول را در سبد سوغات خود قرار میدهد.
مازندران سوغاتهای محلی و بومی فراوانی دارد که در چهار فصل مورد استفاده اهالی و مسافران داخلی و خارجی قرار میگیرد و کام بسیاری از آنان را شیرین کرده است و تهیه این سوغات در بسته آنان قرار میگیرد.
صف خرید سوغاتهای یلدایی
در آستانه یلدا کافی است گذرتان به کافه باقلوا در شهرهای غربی استان از جمله نوشهر و یا تنکابن بیفتد و صف طولانی برای خرید این محصول شیرین و لذیذ را مشاهده میکند. باقلواهای تولیدی در منطقه نشان سیب سلامت را هم دریافت کرده است.
یک شهروند نوشهری در آستانه شب یلدا با اشاره به آئینها و سنتهای مردم منطقه و مازندران میگوید: سوغاتهای محلی زینت بخش سفره مازندرانیها و اهالی منطقه است.
وی که خود که شیرین اکبری معرفی کرده است، میگوید: همه شیرینی آئین یلدا به دورهمی و جمعهای خانوادگی است و سرزدن به بزرگترها و دورهمی در خانه مادربزرگ به قابهای زیبایی در طولانیترین شب زمستان تبدیل شده است.
وی با اشاره باقلوا برند شهرستان نوشهر به شمار میرود، میگوید: پخت غذاهای محلی، شیرینی و آجیل و باقلوا سفره یلدایی مردم منطقه و مازندران را دلپذیر میکند.
عطر و بوی سوغات محلی مازندران در آستانه شب یلدا در شهرها پیچیده است و کافی است گذرتان به بازار شلوغ یلدایی در خیابان دهخدای نوشهر بیفتد و بی اختیار خود را در یکی از فروشگاههای سوغات از جمله باقلوا خواهید دید.
نوشهر قطب تولید باقلوا
نوشهر قطب تولید باقلوا در مازندران است و علی حاتمی که سالهای سال در تولید باقلوا در مازندران و ایران فعالیت میکند و به نوعی پدر باقلوای ایران معروف بوده و دو برند را به نام خود ثبت کرده است، میگوید: محصولات تولیدی را فقط در فروشگاههایمان عرضه میکنیم.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار اینکه باقلوا مازندران و ایران کام مردمان و خانوارهای زیادی را شیرین کرده است، میگوید: در حال حاضر بیش از ۴۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در مجموعههای تحت پوشش فعالیت میکنند و از این طریق امرار معاش میکنند.
وی که بزرگترین تولیدکننده باقلوا محسوب میشود و کارش را از پایتخت شروع کرده است، به همه جوانانی که در پی ایجاد کسب و کار هستند توصیه کرد که بالاخره باید از یک جایی کار را شروع کنند و مسئله خواستن را مهم میداند و میگوید: تا زمانی که نخواهیم کاری اتفاق نمیافتد.
سعی کردیم با تلفیق دانش با کسب و کار، محصولی بی نظیر تولید کنیم
این فعال حوزه دانش بنیان ارائه آموزش را یکی از مهمترین اصل و اصول در کار خود عنوان کرد و گفت: سعی کردیم با تلفیق دانش با کسب و کار، محصولی بی نظیر تولید کنیم.
وی بزرگترین آرزویش را ترویج کارش در کشور میداند و میگوید: زمانی به آرامش نهایی میرسیم که این دست کارها در کشور رواج زیادی داشته باشد.
سوغاتهای پاییزی و زمستانی مازندران
مازندران سوغاتهای پاییزه و زمستانه زیادی دارد که کام مردم ایران را شیرین کرده است و علاوه بر باقلوا، شکر سرخ از دیگر محصولاتی است که برداشت آن همپای زمستان در مزارع شرق استان شروع شده است. در حال حاضر بهترین شکر سرخ مازندران در شهر بهمنیر تولید میشود و این شهر پایگاه و قطب اصلی شکر سرخ در استان به شمار میرود. این محصول سرشار از قند، سالم و مقوی است و هرسال از نیمه دوم مردادماه تا مهرماه کشت و دی تا اسفند برداشت میشود.
شب یلدا در تمام مناطق ایران به ویژه مازندران با برگزاری مراسم شب نشینی و جشن و سرور و خوردن خوراکیهای خوشمزه زمستانی و البته گاهی هم تابستانی (مثل هندوانه) همراه است. خوردن هندوانه در شب یلدا را در کنار خربزه و انار خوشیمن و با برکت میدانستند و عقیده داشتند هندوانه به خاطر گرد بودنش نماد خورشید است. یا یزدیها که به شب یلدا «شولی چله» میگویند و حتماً باید در این شب آش سنتی شولی را میل کنند.
اما آداب و رسوم شب یلدا در مازندران تقریباً در اغلب شهرهای این استان مشترک است و یکی از جذابترین رسوم شب یلدا در شهرهای این استان اجرا میشود.
چله شو به زبان مازندرانی یعنی شب چله و این عبارتی است که مردم این استان برای شب یلدا به کار میبرند. آداب و رسوم مردم مازندران در شب یلدا همانند دیگر استانهای کشور، بسیار جذاب است. در این شب مردم با دیدن هم در کوچه و خیابان و تبریک شب یلدا به گویش مازندرانی این روز را برای هم به یادماندنیتر میکنند.
منبع:خبرگزاری مهر