هوشمندسازی تمام فرایندهای زمینشناسی / تا پایان سال ۱۴۰۴ هیچ گواهی کشفی صادر نمیشود
داریوش اسماعیلی امروز، ۲۸ آذرماه در جلسه همافزایی دستگاههای حاکمیتی و تشکلهای معدنی در زمینه تولید اطلاعات پایه زمینشناسی و اکتشافات ذخایر معدنی در استان فارس که در سازمان ادارهکل صمت فارس برگزار شد، بیان کرد: شورایی در وزارت خانه به اسم شورای راهبردی بخش معدن کشور تشکیل شده است و تقریباً مجموعه کارهای کلان در آنجا مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه در بخش اکتشاف مشکلاتی وجود دارد که باید حل شوند، گفت: امروز قبل از مشکل اقتصادی مشکلات فرهنگی وجود دارد، در کشور ۱۴ متصدی فرهنگی در سیستم حاکمیتی داریم اما هیچ کدام موفق به حل مشکلات اساسی بخش فرهنگی کشور نشدهاند، در بخش معدن و اکتشاف کشور هم همین مشکل وجود دارد.
اسماعیلی اظهار کرد: موضوعی که دنبال میشود و امیدواریم به نتیجه برسد، موضوعی تحت عنوان اعمال حاکمیت یکپارچه و و سیاستگذاری در حوزه اکتشاف ذخایر معدنی کشور است.
وی بیان کرد: موضوع دوم که با موضوعات بعدی ارتباط دارد، بحث هوشمندسازی و استفاده از هوش مصنوعی است که در واقع بتوانیم مجموعه سازمان زمینشناسی را هوشمندسازی کنیم. انشاءالله تا سال ۱۴۰۴ کل فرآیندهای زمینشناسی را هوشمندسازی خواهیم کرد.
اسماعیلی با بیان اینکه هوش مصنوعی به زودی عملیات خود را شروع خواهد کرد و اطلاعات آن در اختیار مردم قرار خواهد گرفت، گفت: هوش مصنوعی در مجموعه بخش معدن که شامل اکتشاف، استخراج و فرآوری صنایع معدنی است بیشترین کاربرد را بخش اکتشاف دارد. تلاش داریم تا پایان سال آینده تمام فرآیندهای این سازمان در بخش ستادی، نظام برداشت، تجمیع دادهها، برنامهنویسی و هوشمندسازی خواهد شد.
وی سومین و چهارمین موضوع را بحث توسعه و به کارگیری فناوریهای نوین در اکتشاف ذخایر پنهان معادن دانست و گفت: در برداشت دادههای فراطیفی وارد خواهیم شد و تکنولوژی را وارد کشور خواهیم کرد و وارد اکتشافات نوین خواهیم شد، همچنین موضوع سرعت دادن و تکمیل نقشههای زمینشناسی کاربردی را در دستور کار داریم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه سازمان زمینشناسی ۹۰۰ تا ۹۳۰ نفر پرسنل دارد که از این تعداد نزدیک به ۶۰۰ نفر نیروی متخصص هستند، اظهار کرد: در ۳ سال آینده ۴۲۰ نقشه زمینشناسی کاربردی را به ۷۵۰ نقشه خواهیم رساند که با موضوع هوشمندسازی و توانمندسازی این مهم انجام خواهد شد.
وی موضوع بعدی را راهبری پایگاه جامع دادههای علوم زمینی دانست و گفت: تلاش داریم که پایگاه دادههای زمینشناسی را فراسازمانی کنیم، راهبری پایگاه جامع علوم زمینی از دیگر برنامههای این سازمان است که با تشکیل یک هیأت امنا به ریاست وزیر صنعت، معدن و تجارت اجرایی شده است.
اسماعیلی شناسایی معادن فراسرزمینی که جزو برنامه هفتم توسعه است را از دیگر موضوعات دانست و بیان کرد: بنا داریم که پا را به خارج از کشور بگذاریم.
توسعه زیرساختهای کشور با استفاده از اقتصاد دریامحور
وی اقتصاد دریامحور که هم مورد تأکید مقام معظم رهبری (مدظله) و هم مورد تأکید ریاست جمهوری است را مدنظر قرار داد و گفت: میتوان از ظرفیت آبها و سواحل استفاده کرد و زیر ساختهای توسعه کشور را توسعه داد.
اسماعیلی با بیان اینکه بررسی مخاطرات کار اصلی زمینشناسی است، اظهار کرد: مسأله فرونشستها را باید پیگیری کنیم. ۲۰ سال پیش اولین فرونشست گزارش شده لذا موضوع فرو نشست زمین مسأله تازهای نیست و باید مورد پیگیری قرار بگیرد.
وی به بحث ظرفیتسازی، مشارکت بخش خصوصی و ترمیم بدنه نیروی سازمان زمینشناسی اشاره کرد و افزود: از سال آینده حتما نیروی جدید جذب خواهیم کرد و از جذب نخبگان در سازمان زمینشناسی استقبال میکنیم.
اسماعیلی در ادامه سخنان خود به مباحث مالی پرداخت و اظهار کرد: در سازمان زمینشناسی به صورتی پیش خواهیم رفت که به مشکل مالی برخورد نکنیم.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی در پایان سخنان خود قول مساعد داد که مرکز زمینشناسی و اکتشافات معدنی شیراز تقویت شود.
محمدصادق حمیدیان، رئیس اتاق بازرگانی فارس نیز در این جلسه با بیان اینکه این اتاق برای مشارکت در تدوین موضوعات زمینشناسی اعلام آمادگی میکند، بیان کرد: سالهای زیادی است که محدودههای اکتشافی که توسط مرکز زمینشناسی ارائه میشود در بایگانی قرار دارد و از آن استفادهای نمیشود.
انتهای پیام
منبع:ایسنا