اثر ایرانی نامزد جایزه اسکار شد | اعلام نامزدهای اولیه مراسم اسکار
آکادمی علوم و هنرهای سینمایی فهرستهای کوتاه ،نامزدهای ۱۰ بخش را برای مراسم نود و هفتمین دوره جوایز اسکار اعلام کرده است.
رأیگیری اولیه در بخشهای فیلم کوتاه انیمیشن، فیلم مستند بلند، فیلم مستند کوتاه، فیلم بلند بینالمللی، فیلم کوتاه لایواکشن، گریم و طراحی مو، موسیقی متن، ترانه اصلی، صدا و جلوههای ویژه انجام شده است.
در شاخه بهترین انیمیشن کوتاه نیز «در سایه سرو» ساخته شیرین سوهانی و حسین ملایمی به جمع ۱۵ نامزد اولیه راه یافته است.
«خداحافظ دنیای من»، «خرسی به نام وُیتِک»، «مردان زیبا»، «جرج بطری»، «خرچنگی در استخر»، «آبنباتهای جادویی»، «شاید فیلها»، «من»، «اوریگامی»، «پِرسِبِس»، «۲۱»، «سرگردانی برای شگفتی»، «کلاویه وحشیمزاج» و «ایوای!» دیگر نامزدهای اولیه شاخه بهترین انیمیشن کوتاه هستند.
در بخش بهترین فیلم بلند بینالمللی نیز پانزده فیلم برای دور بعدی رأیگیری در بخش فیلم بلند بینالمللی جوایز نود و هفتم اسکار پیش خواهند رفت. فیلمهایی از ۸۵ کشور و منطقه برای این بخش واجد شرایط بودند.
۱۵ نامزد اولیه شاخه بهترین فیلم بینالمللی:
برزیل: «من هنوز اینجا هستم»
کانادا: «زبان جهانی»
جمهوری چک: «موجها»
دانمارک: «دختر با سوزن»
فرانسه: «امیلیا پرز»
آلمان: «دانه انجیر معابد»
ایسلند: «لمس»
ایرلند: «نیکپ»
ایتالیا: «ورمیگلیو»
لتونی: «جریان»
نروژ: «آرماند»
فلسطین: «از نقطه صفر»
سنگال: «داهومی»
تایلند: «چگونه قبل از مرگ مادربزرگ میلیونر شویم»
بریتانیا: «سانتوش»
* سینمای ایران فیلم «در آغوش درخت» را به عنوان نماینده رسمی خود برگزیده بود که این فیلم از راهیابی به جمع ۱۵ نامزد اولیه بازماند.
پانزده فیلم نیز برای دور بعدی رأیگیری در بخش فیلم مستند بلند نود و هفتمین دوره جوایز اسکار انتخاب شدند. ۱۶۹ فیلم برای این بخش واجد شرایط بودند.
فهرست ۱۵ نامزد اولیه شاخه بهترین مستند بلند به شرح زیر است:
«پروندههای بیبی»
«دفتر خاطرات جعبه سیاه»
«داهومی»
«دختران»
«انو»
«فریدا»
«هالیوودگیت»
«سرزمین دیگری نیست»
«جنگ پرسلن»
«پادشاهی»
«زندگی شگفتانگیز ایبلین»
«موسیقی متن یک کودتا»
«نیشکر»
«اتحادیه»
«ویل و هارپر»
در مجموع و پس از اعلام فهرست کوتاه نامزدهای اسکار ۲۰۲۵، فیلمهای «امیلیا پرز» و «شرور» بیشترین نامزدی را دریافت کردند و در مرحله نهایی اسکار نود و هفتم، بیشترین شانس را در اغلب شاخهها خواهند داشت.
رأیگیری اسکار برای تعیین نامزدهای نهایی در هر ۲۳ بخش از روز چهارشنبه، ۸ ژانویه آغاز شده و در روز یکشنبه، ۱۲ ژانویه به پایان میرسد. نامزدها روز جمعه، ۱۷ ژانویه (۲۸ دی) اعلام خواهند شد.
مراسم پایانی نود و هفتمین دوره جوایز سینمایی اسکار روز ۲ مارس (بامداد یکشنبه ۱۲ اسفند) در سالن دالبی در هالیوود برگزار می شود.
منبع :همشهری آنلاین