تشریح مهمترین اهداف کنگره ملی گفتاردرمانی
هجدهمین کنگره ملی گفتاردرمانی به منظور بحث و تبادل نظر در زمینه آخرین پیشرفتهای علمی و تحقیقاتی با حضور اعضای هیأت علمی دانشگاههای علوم پزشکی داخل و خارج از کشور، پژوهشگران، متخصصین، آسیب شناسان گفتار و زبان و دانشجویان گفتاردرمانی با شعار “دکتری حرفهای گفتاردرمانی نیاز سلامت جامعه”، در روزهای ۲۹ و ۳۰ آذر ۱۴۰۳ در سالن همایشهای بین المللی هتل المپیک تهران برگزار میشود.
محی الدین تیموری سنگانی دبیر علمی هجدهمین کنگره ملی گفتاردرمانی، گفت: ارتقای سطح علمی جامعه گفتاردرمانی ایران و دستیابی به دانش روز در حوزه ارتباط، گفتار، زبان، بلع و اختلالات آنها از طریق ارائه مقالات، سخنرانی و پنلهای بحث، پرسمان، تبادل ایدههای نو و کارگاههای مختلف با استفاده از اساتید نخبه گفتاردرمانی داخل و خارج از کشور و دیگر اساتید حوزه پزشکی کشور از مهمترین اهداف برگزاری کنگره است.
وی افزود: از محورهای مهم این کنگره میتوان به جایگاه توانبخشی از راه دور در گفتاردرمانی، اخلاق حرفهای و صلاحیت بالینی، رویکرد درمان تیمی در اختلالات گفتار و زبان و بلع، هوش مصنوعی و فناوریهای نوین و کاریرد آن در گفتاردرمان، مداخلات زود هنگام در اختلالات گفتار و زبان و بلع و اهمیت آموزش خانواده، اختلالات عصبی تکاملی کودکان، چالشهای پیش روی گفتاردرمانی در حوزه آموزشی بالینی و حرفهای، جایگاه ایده پردازی، نوآوری و استارت اپ در گفتاردرمانی، آگاهی بخشی جامعه از خدمات تخصصی گفتاردرمانی اشاره کرد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه گفتاردرمانی مبتنی بر شواهد را از دیگر محورهای کنگره دانست و تصریح کرد: باید تلاش کنیم که به تدریج به سمتی حرکت کنیم که در انتخاب مداخلات درمانی، اثر بخشی آن متناسب با مستندات علمی سنجیده شوند.
تیموری سنگانی تصریح کرد: یکی دیگر از محورهای کنگره بحث پیرامون ارتقای جایگاه حرفهای گفتاردرمانی در نظام سلامت است. اجرای دکتری آسیب شناسی گفتار و زبان SLPD در این مقطع در ایران و ارتباط آن با سلامت جامعه، موضوعی است که به درخواست مجموعه علمی و حرفهای گفتاردرمانی و در راستای هم صدایی و رساندن پیام جامعه گفتاردرمانی به مجموعه سیاستگذاران و تصمیمگیران حوزه سلامت مطرح خواهد شد.
شرکت در این کنگره برای گروههای هدف شامل متخصصین گفتاردرمانی، روانپزشکی کودک و نوجوان، مغز و اعصاب کودکان، متخصصین کودکان، شنوایی شناسی، کاردرمانی، فیزیوتراپی با ۱۰ امتیاز بازآموزی همراه خواهد بود.
منبع:خبرگزاری سلامت