خشونت زنان و روایتی از زندگی سخت آنها در «کیمیا»
ارتباط فردا: این اثر در خانه مستند سازمان هنریرسانهای اوج تولید شده و هجدهمین جشنواره مستند سینما حقیقت حضور دارد.
مستند «کیمیا» با نگاهی متفاوت به زندگی زنی که در برابر سختیها و نابرابریها مبارزه میکند، داستانی انسانی و تاثیرگذار را روایت میکند.
این مستند تلاش دارد تا به مسائل اجتماعی و فرهنگی نگاهی تازه بیفکند و انگیزهای برای تغییر در زندگی کسانی که با مشکلات مشابه رو به رو هستند، ایجاد کند.
زهره احمدزاده -کارگردان فیلم مستند «کیمیا»- درباره روند ساخت این مستند و چالشهایی که پیش روی تیم تولید بود، اظهار کرد: ابتدا برای جلب رضایت کیمیا تلاشهای بسیاری صورت گرفت. گروههای دیگری نیز وارد عمل شده بودند، اما موفق به جلب رضایت او نشده بودند. پس از ملاقات با او در مشهد، پروژه وارد مسیری جدید و متفاوت شد.
این مستندساز درباره همکاری نزدیک خانواده کیمیا افزود: فضای صمیمیای که با خانواده کیمیا ایجاد شد، یکی از عوامل اصلی موفقیت پروژه بود که به ادامه روند ساخت مستند کمک شایانی کرد.
احمدزاده در ادامه خاطرنشان کرد: زمانی که تیم متوجه شد کیمیا به مشهد سفر میکند، تصمیم گرفتیم با گروه کوچکی به این شهر برویم و با او ملاقات کنیم. گفت و گوی اولیه بسیار خوب پیش رفت و در نهایت او تصمیم گرفت مقابل دوربین قرار بگیرد.
وی افزود: در طول چهار روز حضور در مشهد، متوجه شدیم این پروژه فراتر از یک مستند سفارشی است و با حمایت سفارش دهنده، شکل و محتوای متفاوتی پیدا کرد.
این مستندساز تجربه ساخت مستند «کیمیا» را بسیار آموزنده دانست و گفت: خوشبختانه توانستیم با تیمی حرفهای و همکاری نزدیک با تهیهکننده، مستندی با کیفیت بالا تولید کنیم. از دیگر اتفاقات خوشایند این بود که موفق شدیم رابطهای نزدیک و صمیمی با کیمیا و خانوادهاش برقرار کنیم و در طول فیلمبرداری احساس میکردیم در فضایی دوستانه و همچون خانواده خودمان هستیم.
احمدزاده با اشاره به آغاز تولید مستند از تابستان ۱۴۰۱ گفت: نخستین ضبطها در مشهد انجام شد. پس از آن، تیم سازنده به زابل رفت و فیلمبرداری ادامه یافت. به دلیل حجم زیاد اطلاعات جمع آوری شده، سال بعد دوباره چندین سفر کوتاه مدت به مناطق مختلف داشتیم تا تصاویری اضافی برای فضاسازی جمع آوری کنیم. تدوین مستند نیز در تابستان امسال به پایان رسید.
وی در پاسخ به سوالی درباره تاثیرگذاری مستندهای اجتماعی، به ویژه در مورد زنان و مسائل اجتماعی آنها، گفت: هر قدمی که در راستای آگاهی بخشی برداشته شود، تاثیرگذار است. حتی اگر تنها یک دیدگاه تغییر کند، این پروژه موفق بوده است. در این مسیر، سختترین و بزرگترین قدم را کیمیا برداشت که جلوی دوربین آمد تا شاید بتواند انگیزهای برای دختران و کودکانی باشد که در شرایط مشابه زندگی میکنند. او در واقع زنی است که از پیله بیرون آمد.
به گفته این مستندساز زندگی معمولی داشتن شاید برای عدهای چالشی باشد که بهایش را پرداختهاند و کیمیا قهرمان خودش است.
وی در این باره توضیح داد: کیمیا در طول زندگی خود توانسته زیر بار زخمهای گذشته قد خم نکند، بلند شود و به عنوان یک انسان معمولی مسیر زندگی خودش را ادامه دهد و این برای من قابل توجه است.
احمدزاده در پایان تاکید کرد: دغدغههای اجتماعی، به ویژه مسائل زنان و کودکان، همیشه برایم اهمیت داشته و اگر شرایط مناسب فراهم شود، قطعا در آینده نیز در این حوزه فعالیت خواهم کرد.
انتهای پیام
منبع:ایسنا