طرز تهیه آش شغلم با دم گوساله مخصوص هوای برفی امروز
همشهری آنلاین- خدیجه نوروزی: آش شلغم همان طور که از اسم آن پیداست حول محور شلغم درست می شود و در هر شهری از ایران هم طرز تهیه خاص خود را دارد. آش شلغم را می توانید با قلم گاو هم درست کنید و می توانید برنج یا ماش را هم به ترکیبات آن اضافه کنید. این آش را برای کسانی که شلغم دوست ندارند حتما درست کنید چون با این دستور عاشق آن می شوند.
مواد لازم برای تهیه آش شلغم با دم گوساله:
پیاز ۳ عدد کوچک
شلغم یک عدد بزرگ
ماست ۳ قاشق غذاخوری
گوشت دم گوساله یک تکه(طول استخوان آن به اندازه ۴ بند انگشت باشد)
سبزی آش ۴۰۰ گرم(تره، جعفری، گشنیز، اسفناج)
سیر داغ یک قاشق غذاخوری
لپه پخته شده ۴۰۰ گرم
عدس پخته شده ۴۰۰ گرم
بلغور یک لیوان
زردچوبه یک قاشق چای خوری
فلفل سیاه یک قاشق چای خوری
فلفل قرمز نصف قاشق چای خوری
نمک به میزان لازم
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه سوپ استرالیایی؛ قاتل سرماخوردگی | افشای راز بزرگ مریض نشدن استرالیایی ها
طرز تهیه آش شلغم با دم گوساله: ابتدا پیازها را خلالی خرد می کنیم. سپس شغلم را رنده می کنیم. پیازها را با روغن سرخ می کنیم و بعد از کمی تفت دادن گوشت دم گوساله را به آن می افزاییم و مجددا تفت می دهیم. نمک و فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه را به گوشت اضافه می کنیم و به مدت ۵ دقیقه تفت می دهیم و یک قاشق غذاخوری سیرداغ به آن می افزاییم.
سپس آب جوش داخل قابلمه می ریزیم و اجازه می دهیم گوشت بپزد. بعداز پخت، گوشت ها را از استخوان جدا می کنیم و داخل آب برمی گردیم و استخوان را کنار می گذاریم. یک لیوان بلغور داخل آب گوشت می ریزیم( شما از هر بلغوری که دوست داشته باشید می توانید استفاده کنید) و کمی آب گوشت را هم می زنیم تا بلغورها باز شود.
سپس شلغم های رنده شده و سبزی آش را اضافه می کنیم. بعد از ۵ دقیقه لپه و عدس پخته شده را به ترکیب اضافه می کنیم و اجازه می دهیم ۲۰ دقیقه بجوشد.
آش شلغم ما آماده است و در این روزهای سرد بسیار می چسبد. این آش را حتما باید با ماست میل کنید. نوش جان.