ورزشی > فوتبال، فوتسال

ده‌ها برابر مبلغ حق پخش صرف ساخت برنامه‌هایی می‌شود که بازدهی ندارند!



مهرزاد نجفیان رییس هیات مدیره باشگاه شمس آذر قزوین در گفت‌وگو با ایسنا درباره پرداخت نشدن حق پخش تلویزیونی گفت: در دنیا باشگاه‌ها سه منبع درآمد دارند؛ حق پخش، اسپانسری و سرمایه‌گذاری روی استعدادها. پرداخت حق پخش یک ثباتی به باشگاه می‌دهد. ابتدا این امیدواری را به باشگاه‌ می‌دهد که سالیان سال دوام پیدا کند و سپس روی زیرساخت‌ها و آکادمی کار کند. بحث آکادمی باشگاه از ویترین ما که لیگ برتر است، اهمیت بیشتری دارد چرا که نیرو سازی آن‌جا اتفاق می‌افتد و اگر در این مسیر یک بودجه باثباتی داشته باشیم به این موارد توجه خواهد شد.

او افزود: طی شدن این مسیر باعث می‌شود در سال‌های آینده هزینه‌های باشگاه نیز کاهش پیدا کند. در ایران به معنای واقعی حرفه‌ای سازی نداریم. ثبات اقتصادی به باشگاه امکان برنامه‌ریزی را می‌دهد. باشگاه‌های خصوصی بیشترین ضرر را می‌بیند چرا که حامی ندارد و ثبات آن‌ها در لیگ برتر دچار شبهه است که آیا سال دیگر هم شمس آذر به تیم‌داری ادامه می‌دهد یا خیر. پرداخت حق پخش باعث امیدواری خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

  • انتشار آیین‌نامه پیشنهادی صداوسیما برای حق پخش تلویزیونی

  • صداوسیما فراتر از قانون/ چرا حق پخش تحقق پیدا نمی‌کند؟

  • معرفی انواع حق پخش تلویزیونی/ تبلیغات صداوسیما خلاف استانداردهای AFC!

ریاست هیات مدیره باشگاه شمس آذر با اشاره به اینکه «ده‌ها برابر مبلغ حق پخش هزینه می‌شود برای ساخت برنامه‌ای که بازدهی هم ندارد.» اظهار کرد: یک برنامه دو ساعته برای صدا و سیما چه مقدار هزینه می‌برد و چه‌قدر بیننده دارد؟ سود و فایده این ماجرا را نگاه کنید، موضوع برایتان منطقی می‌شود. برای دو ساعت در طول ۳۰ بازی فرضا می‌خواهند حداکثر ۱۰۰ میلیارد پرداخت کنند، ده‌ها برابر این مبلغ هزینه می‌شود برای ساخت برنامه‌ای که بازدهی هم ندارد.

نجفیان ادامه داد: خیلی از بازی‌ها ۱۰ تا ۵۰ میلیون بازدید کننده دارد. برای دادن حق باشگاه‌ها نباید دل‌شان کوچک باشد. فوتبال برنامه‌ای است که هیجان دارد و بدآموزی ندارد. در آکادمی باشگاه ما ۱۰۰۰ کودک تمرین می‌کنند و این به واسطه دیدن فوتبال اتفاق افتاده است. خیلی از بچه‌ها از طرف سازمان‌های بزهکاری و اعتیاد پیش ما آمده‌اند و به ورزش گرایش پیدا کردند. اگر یک فیلم سینمایی نگاه کنید، زد و خورد دارد و احتمالا بدآموزی هم دارد اما فوتبال یک نوع تعلیم و تربیت متعالی را ترویج می‌کند. 

نجفیان در پایان با بیان اینکه «دیگر هیچ‌گونه توسعه‌ای نمی‌توانیم انجام دهیم و فشار بسیار مضاعفی بر پیکره شرکت ما وارد شده است.» گفت: به شدت این موضوع را پیگیری خواهیم کرد چرا که دیگر قابل ادامه دادن نیست. ما یک شرکت در بخش خصوصی هستیم که تیم را با حداقل بودجه بسته‌ایم اما ۶۰ تا ۷۰ میلیارد هزینه کردیم و دیگر هیچ‌گونه توسعه‌ای نمی‌توانیم انجام دهیم. فشار بسیار مضاعفی بر پیکره شرکت ما وارد شده است. فقط به خاطر مردم ادامه می‌دهیم چرا که با این تیم دل‌خوش هستند در صورتی که حتی یک نفر هم حامی نمی‌شود. امیدواریم این موضوع تحقق پیدا کند تا بخش خصوصی به تیم‌داری امیدوار شود که آن هم جزو اهداف FIFA است. پایه‌های درآمدی ثابت که داشته باشیم باقی آن فراهم خواهد شد و امیدواری می‌شود تا بخش خصوصی هم برای ورود به ورزش رغبت پیدا کند.

انتهای پیام 



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا