جهان > غرب آسیا و آفریقا

چاد به همکاری نظامی با فرانسه پایان داد



ارتباط فردا: وزیر امور خارجه چاد روز پنجشنبه بیانیه رسمی را در صفحه فیس بوک این وزارتخانه به اشتراک گذاشت.

در این بیانیه آمده است: «دولت جمهوری چاد به جامعه ملی و بین‌المللی تصمیم خود مبنی بر پایان دادن به توافقنامه دفاعی که در پنجم سپتامبر ۲۰۱۹ با جمهوری فرانسه امضا شد و هدفش تقویت همکاری‌های امنیتی و دفاعی بین ۲ کشور بود، اطلاع می‌دهد.»

این اعلامیه پس از سفر «ژان نوئل بارو» وزیر امور خارجه فرانسه به پایتخت کشور چاد در روز چهارشنبه انجام شد. این اولین سفر او از زمان روی کار آمدن در سپتامبر بود. در حالی که گفت‌وگوهای بارو با مقامات چاد بر تقویت روابط دوجانبه و حمایت از ۶۰۰ هزار پناهجوی سودانی در چاد متمرکز بود، او در اظهارات عمومی خود به توافقنامه همکاری نظامی اشاره‌ای نکرد.

به گزارش ار.اف.آی، وزیر خارجه چاد گرچه گفت فرانسه همچنان یک «شریک حیاتی» است، با این حال، او پس از این دیدار خاطرنشان کرد که «فرانسه اکنون باید در نظر بگیرد که چاد رشد کرده و بالغ شده است.»

تصمیم چاد با روند گسترده‌تری در میان مستعمرات سابق فرانسه در آفریقا، از جمله بورکینافاسو، مالی و نیجر که اخیرا به مشارکت نظامی خود با پاریس پایان داده‌اند، همسو است. بسیاری از این کشورها به دنبال اتحادهای جایگزین، از جمله ایجاد روابط نزدیک‌تر با روسیه، برای رسیدگی به چالش‌های امنیتی بوده‌اند.

در ماه ژوئن، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه از چاد بازدید کرد تا در مورد تجارت، همکاری‌های اقتصادی و برنامه‌های استراتژیک که توسط رئیس‌جمهور روسیه و رهبر چاد در دیدار ژانویه در مسکو ترسیم شده بود، گفت‌وگو کند.

در همین حال، فرانسه ردپای نظامی خود در آفریقا را کاهش داده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، انتظار می‌رود تعداد نیروها در غرب و مرکز آفریقا با کاهش در گابن و چاد به حدود ۶۰۰ نفر کاهش یابد. پیش‌بینی می‌شود که نیروهای مستقر در چاد از ۱۰۰۰ به ۳۰۰ سرباز کاهش یابد.

این تحول همچنین به دنبال تنش‌های اخیر با ایالات متحده در مورد عملیات نظامی در چاد است. در سپتامبر، دولت چاد اجازه استقرار مجدد نیروهای آمریکایی را پس از درخواست قبلی برای خروج پرسنل آمریکایی رد کرد.

در همین حال، رئیس‌جمهور سنگال در مصاحبه‌ای با لوموند در روز پنجشنبه گفت: «به‌زودی دیگر نیروی فرانسوی در سنگال نخواهد بود.» فرانسه در حال حاضر ۳۵۰ سرباز مستقر در این کشور غرب آفریقا دارد، اما قصد دارد به‌عنوان بخشی از یک بازسازی گسترده‌تر، تعداد سربازان خود را به ۱۰۰ نفر کاهش دهد. رئیس‌جمهور سنگال زمان‌بندی برای عقب‌نشینی مشخص نکرد.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا