جشنواره ملی امیرکبیر یک گفتمان موثر در جامعه و قوانین ایجاد کرده است
ارتباط فردا: احمدرضا فیروزی در جلسه کمیته علمی جشنواره ملی امیرکبیر که روز چهارشنبه پنجم دی ماه در بنیاد نخبگان استان البرز برگزار شد، اظهار کرد: این جلسه کارگروه داوری چهارمین جشنواره ملی امیر کبیر بود که با حضور رئیس کمیته داوری و روسای گروههای هفتگانه آموزشی برگزار و در مورد شیوه داوری و استانداردهایی که باید رعایت شود، گفتگو شد. قرار است طی روزهای آینده کار داوری جشنواره شروع شود و نهایتا در دی ماه خواهیم توانست با معرفی برگزیدگان اختتامیه جشنواره را داشته باشیم.
وی افزود: خوشبختانه جشنواره به مرحله چهارم رسیده و این نشان میدهد که این روند قابل قبول بوده و به نوعی این ظرفیت در جامعه وجود دارد که این حوزه اهمیت بیشتری داده شود. در حیطه قانون گذاری این نگاه هم ایجاد شده و جشنواره توانسته تاثیرات خود را در برخی حوزهها داشته باشد. از جمله گفتمانی که در حیطه علمی برنامه توسعه هفتم و اقداماتی که در هفته پژوهش شاهد هستیم که نشان میدهد این جشنواره توانسته این گفتمان را شکل دهد.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی البرز در مورد آثار ارسالی به جشنواره اظهار کرد: نسبت به دورهای گذشته از یک رشد خوبی برخوردار بودیم و جمعا بیش از هزار پایان نامه و رسالههایی که کارفرما محور بودهاند را دریافت کردهایم. از این تعداد بیش از ۲۲۱ نفر از دانشجویان دکتری و ارشد که فارغالتحصیل هستند در سامانه ثبت نام کردهاند و بنا است که بیش از ۱۵۰ پایان نامه و رساله حائز شرایط برای داوری ارسال شود.
وی بیان کرد: ایجاد و تقویت ارتباط بین دانشگاه و صنعت بهعنوان یک ضرورت در جامعه احساس میشود. اگر یک آسیب شناسی روی خروجی دانشگاهی و صنعت داشته باشیم، میبینیم که ارتباط بین صنعت و حامعه ارتباط تنگاتنگی نبوده است. متاسفانه خروجی دانشگاهها در صنعت خیلی به کار گرفته نشده است. این نشان دهنده این است که نتوانستیم ارتباط بین صنعت و دانشگاه را به طور ملموس در جامعه حس کنیم.
وی گفت: نمونه بارز این موضوع را در پایان نامههایی که سالانه نوشته میشود میتوانیم ببینیم. تنها زیر دو درصد از پایاننامهها تقاضا و کارفرما محور هستند و ۹۸ درصد این پایان نامهها فقط نوشته میشوند و با وجود هزینهای که برای هر رساله صرف میشود، اما بخش بزرگی از آنها تقاضا محور نیستند. البته نگاهمان این نیست که همه پایان نامهها باید تقاضا محور باشند، بلکه میتواند بنیادی و علم محور باشند.
وی تاکید کرد: اما اگر بخش زیادی از این پایان نامهها در راستای یک نیاز جامعه و حل یک چالش و مسئله نباشد، مشکلات جامعه و صنعت به قوت خود باقی خواهد ماند. از این نظر نیاز است که ما سعی کنیم به روشهای مختلف ارتباط صنعت، جامعه و دانشگاه را حفظ کنیم و خروجی آن را در صنعت و جامعه ببینیم.
دبیر چهارمین جشنواره ملی امیر کبیر افزود: هدف جشنواره این بوده که یک گفتمان ایجاد کند و در حوزههای مختلف این نیاز را داریم که این ارتباط را حفظ کنیم. اگر نگاهی به الگوهای جوامع دیگر داشته باشیم، میبینیم که یکی از ویژگیهای دانشگاههای نسل چهار این است که توانستهاند ارتباط خوبی و موثری با صنعت و جامعه برقرار کنند و خروجی آن را در قالب نوآوری و اختراعات شرکتهای دانش بنیان و تجاری سازی محصول میبینیم.
فیروزی گفت: در جامعه ما هم چنین نیازی وجود دارد و در این زمینه میتوانیم از الگوهای موفقی که در جهان و جامعه وجود دارد نام برد. البته یک نمونه این امر پژوهشکده رویان است که نمونه بسیار خوبی از تجاری سازی فناوری است.
انتهای پیام
منبع:ایسنا